Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Melanie en Hans verhuisden voor de liefde naar Breda: ‘Ik wist dat ik met haar ging trouwen’

Door Daphne Geelink 11 augustus 2019

In Breda geboren en getogen? Blijven hangen na je studie? Of is er toch een andere reden dat je in de mooiste stad van Nederland woont? Veel inwoners van onze stad zijn voor de liefde naar Breda verhuisd. Zo ook Hans van Nunen (51) en Melanie Rijkers (48): “Breda heeft het gewoon”.

Hans komt oorspronkelijk uit Best en Melanie uit Bakel. Toch zijn ze door een mooi liefdesverhaal in Breda terechtgekomen. Hoe? Dat vertellen ze je graag: “We hebben elkaar in Boxtel ontmoet, waar we studeerden aan het Sint Lucas.” Het stel gaat dus way back! 

De eerste zoen

“Hans zei na school ‘hoi’ tegen me in de trein”, vertelt Melanie. “Ik vond hem direct leuk en was écht ondersteboven van deze knappe jongeman. Op het grote jaarlijkse Lucasfeest gaven we elkaar de eerste zoen en vanaf dat moment hadden we verkering.” Hans was al snel zeker van zijn zaak: “Ik vertelde direct tegen een goede vriendin dat ik wist dat ik met haar ging trouwen. Na de studie ging ik aan de slag als decorateur bij Madurodam in Den Haag en Melanie koos voor de studie fotografie aan het St. Joost. Zij ging daarvoor ook in Breda wonen.”

Waarom Breda?

Na de nodige obstakels, zoals niet samen kunnen wonen, kwam het stel in 1997 terecht in hun eerste eigen huis in de Belcrum. “Melanie studeerde af en we moesten besluiten waar we een huis gingen kopen. Het werd Breda”, zegt Hans. “Breda was nog Brabant. Dat bourgondische, gezellige, met toch alle gemakken en voorzieningen… Breda heeft het gewoon. Ook de inmiddels gezamenlijke fotostudio Artstudio23 ontstond in Breda. Ik heb Madurodam verruild voor een leven als fotograaf en het is Melanie die nu vooral met de trein gaat: heel handig die ICD naar Schiphol voor de buitenlandse klussen.”

“Breda is een sjieke dame, die van humor en mooie dingen doen houdt.”

Fotogenieke stad

“Breda is een prachtige stad, we leiden er graag fotowandelingen. Hoe mooi Breda wel niet is, hoe fotogeniek, beseffen we pas sinds een jaar of tien. Nadat de kinderen – twee zoons, nu 20 en 17 – ons minder nodig hadden, gingen we steeds vaker in én voor de stad aan het werk. Als fotograaf, vormgever, vrijwilliger hebben we Breda op alle mogelijke manieren bekeken en vastgelegd. Breda is een sjieke dame, die van humor en mooie dingen doen houdt.”

Mooiste herinnering aan Breda?

“Onze mooiste herinnering aan de stad? Dat zijn toch wel de zwangerschappen”, zegt Melanie. “Zo’n 20 jaar geleden reden we naar het ziekenhuis voor de bevalling van onze vier weken te vroeg geboren zoon Mees. Bij een compleet verlaten kruispunt in de binnenstad stopten we netjes. Omdat ik erge weeën had, keken we elkaar aan van: ‘Hallo, waarom stoppen we hier eigenlijk, voor een compleet leeg kruispunt?’. Als we nu bij dit kruispunt komen, kunnen we er weer om lachen. We zien onszelf dan weer staan op het kruispunt, midden in de nacht, in onze Fiat Panda met een puffende vrouw en geen kip op straat. Onze zoon Pim werd precies drie jaar later én ook vier weken te vroeg in hetzelfde ziekenhuis geboren. Bijzonder, hè?”

Lees ook:

bredase tatoeages

Liefde voor de stad: dit zijn echte Bredase tatoeages

Lieve Bredanaars, jullie liefde voor Breda gaat ver! Zó ver, dat veel van jullie de liefde voor de s...
bredanaars in het buitenland

Bredanaars in het buitenland: Anouck verhuisde voor de liefde naar Barcelona

Hoewel Breda natuurlijk bovenaan de lijst staat, moeten we toegeven dat de wereld groter is dan 076....
stelletjes

13 x verliefde stelletjes in Breda

Is er iets mooier dan liefde? Jazeker: liefde in Breda. Wij worden héél blij van verliefde stelletje...

adv.