Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Herken je deze dingen? Dit zijn ‘grote’ ergernissen in Breda

Door Jennifer da Graça 19 november 2019

Natuurlijk houden we van onze prachtige stad. Maar het is echt niet alleen maar rozengeur en maneschijn; wij hebben het soms ook héél zwaar. Dit zijn zes grote ergernissen in Breda. Allemaal met een knipoog, want hé: wonen in de mooiste stad van Nederland is zeker geen straf. 

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Al die fietsen op het station…

fiets-parkeren
Foto: ANP

Laten we vooropstellen dat het superfijn is dat je je stalen ros gratis 24 uur onder het station mag parkeren. Maar mán, wat een drukte! Soms lijkt het alsof we niks anders doen dan fietsen, alle fietsenrekken op het station staan altijd bomvol met onze tweewielers. Niks irritanter dan tijd verspillen aan het zoeken van een plek voor je fietsje. Want stiekem wil je wel het beste plekje.

Ook in de stad overigens

Ook in de stad hebben we zowel gratis fietsstallingen als ‘losse’ plekken in de stad. Deze zijn te herkennen aan de nietjes in de grond, waar je je fiets tegenaan mag zetten. Maar je raadt het al: probeer die van jou er maar eens tussen te wurmen!

fietsenstalling fietsenmakers breda verloren en gestolen voorwerpen breda

Op deze plekken in het centrum van Breda kun je je fiets parkeren

Fiets je regelmatig naar de binnenstad om lekker in de winkels te neuzen of om de laatste boodschapj...

Stapvoets door de stad struinen

Herkenbaar? Op zaterdag is het meestal héél druk in de binnenstad, vooral in de Karrestraat en Eindstraat ben je de klos. Er ontstaat langzaam een file met kinderwagens, scootmobiels en natuurlijk veel winkelende mensen. Dan zit er niks anders op dan stapvoets met de mensenmassa mee banjeren. Zucht!

Dure huizen

Breda is één van de duurste gemeenten en staat op deeerste plaats van duurste steden buiten de Randstad. Het afgelopen jaar steeds de woz-waarde met maar liefst 8%! Het lijkt soms alsof we nooit een huis kunnen kopen. Gelukkig is dit niet helemaal waar: er zijn ook voordelige huisjes te koop. Maar ach, we moeten allemaal wel eens onze frustratie kwijt.

Die verrekte straatverkopers

Je kunt er bijna niet omheen: de ‘vriendelijke’ straatverkopers die jou liever deze minuut nog een abonnement aansmeren. Of het nu voor een goed doel, energieabonnement of ander duur grapje is, het is een hele kunst om hen te ontwijken.

In de file voor de kroeg

Yes! Eindelijk weekend en dat betekent op stap met je vrienden. Lekker dansen na een lange werkweek. Je bent niet de enige met dit idee. Bijna elke vrijdag en zaterdag staat er een ellenlange rij bij onder meer Proost waardoor je met z’n allen tegen elkaar aan gedrukt staat. Beetje vermoeiend, maar het is het wachten waard.

What else?

Hebben wij nog ergernissen gemist? Laat een reactie hieronder achter of trek aan onze mouw via Facebook (niet letterlijk, graag).

Lees ook:

martin wildeboer

Martin geeft gratis stadswandelingen door Breda: ‘Iedere keer vertel ik weer wat anders’

Weet jij als rasechte Bredanaar hoe Park Valkenberg aan de naam komt of wat het verhaal achter het k...

Sam werkt bij Escaping Breda: ‘Bezoekers gooiden het hele bureau ondersteboven’

Escape rooms. De één heeft er al zo'n veertig uitgespeeld, de ander ooit eenmalig tijdens een vrijge...

MEZZ heropent 10 oktober! ‘We zijn er weer, mét unieke twist’

MEZZ is als organisatie én gebouw vernieuwd”, vertelt directeur Frank van Iersel. We zitten tegenove...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.