Goeiemorgen Koningin Wilhelmina Paviljoen

Door Laura van Etten-Elting 1 oktober 2017

Het Koningin Wilhelmina Paviljoen is een prachtig statig gebouw aan het Kasteelplein. Oorspronkelijk huisde het gebouw, dat in 1867 werd voltooid, de Gemeentelijke Hogere Burgerschool. In 1901 werd het onderdeel van de Koninklijke Militaire Academie. 

Koningin Wilhelmina Paviljoen is een van de belangrijkste werken van stadsarchitect A.J.F. Cuypers. In het gebouw zijn de modernste vindingen van die tijd toegepast, zoals Philibertspanten, luchtkanalen onder de vloeren en gietijzeren rozetten in de buitenmuur (Erfgoed Breda).

Goeiemorgen Breda?

Iedere ochtend plaatst indebuurt Breda een mooie, gekke, grappige of ontroerende foto uit Breda om te laten zien hoe mooi Breda is. Dat kan ook jouw foto zijn! Dan maken we samen een mooie Bredase fotoserie.

Hoe krijg je jouw foto op de site? Je kunt de liggende foto (anders moeten we gaan knippen, zoomen, plakken…) mailen naar [email protected]. Je kunt ‘m doneren via Facebook. Of zet ‘m op Twitter of Instagram en gebruik dan #indebuurtbreda. Wie weet maken we Breda dan wakker met jouw foto!