Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze twee bedrijven in Breda zijn hofleverancier en dit betekent het

Door Daphne Geelink 16 juni 2019

Het komt je vast bekend voor: het schildje met daarop ‘Hofleverancier’. Een aantal zaken in Breda hebben zo’n predicaat, maar wat betekent het eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.

Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

Dit betekent het

Bij het bordje ‘Hofleverancier’ denk je misschien dat de zaak goederen of diensten levert aan de koninklijke familie. Helaas pindakaas, dit is niet het geval. Vroeger was dat wel zo, maar tegenwoordig geldt het als eretitel. Het koninklijk huis kan het koninklijke wapen toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een “vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan.” Dit zijn belangrijke, eeuwenoude bedrijven in de stad dus!

Je kunt zo’n predicaat zelf aanvragen, maar daarvoor moet je wel veel (!) papierwerk inleveren. In Breda hebben twee bedrijven zo’n eretitel! Swipe verder om te checken welke dat zijn.

PJ van Aalst exclusieve tapijten

Foto: indebuurt Breda

Wist je dat PJ van Aalst exclusieve tapijten al ruim 155 jaar bestaat? Sjoerd van Aalst is inmiddels al de vijfde generatie in het familiebedrijf! In het 16e eeuwse monumentale pand aan de Catharinastraat vind je unieke tapijten voor ieder interieur. De zaak is een van de oudste hofleveranciers van Nederland. Wow!

Zoals je op de foto ziet, heeft het pand niet meer het bord ‘hofleverancier’. De eigenaar heeft dit en de naam op de luifels verwijderd uit protest tegen de verhoging van reclamebelasting. Meer daarover lees je hier.

Huize Joosen

huize joosen
Foto: Google Street View

Ook Huize Joosen aan de Baronielaan mag zichzelf hofleverancier noemen. Hier kun je terecht voor lunch, diner, receptie en afscheidsbijeenkomsten. Dit historische pand komt uit 1907 en heeft ook de titel bemachtigd.

Lees ook:

Een oud stukje van Breda onder de loep: herken jij deze 7 plekken?

Vind jij het ook zo heerlijk om oude foto's van Breda te bekijken? Snappen we! Speciaal daarom tover...

Deze bekende zonnebrillenzaak opent een nieuw filiaal in Breda

Er gebeurt een hoop in het stadscentrum! Winkels verhuizen, sluiten de deuren of openen juist. Kun j...

(winactie gesloten) Wij geven 2 x een waardebon van €25,- weg voor Sumo in Breda

Sushi smullen, wie houdt er niet van? Grote kans dat je al eens heerlijk plaats hebt genomen aan een...
Page 1/3
⟵ swipe swipe ⟶

adv.