Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Denise maakte een video over misschien wel Breda’s bekendste marktkraam

Door Daena Solak 4 november 2020

Op het eerste gezicht lijkt Dalmar Taco Mexicano een eetkraam als geen ander. Maar niets is minder waar, als je het aan Denise Motz vraagt. Wat maakt het zo bijzonder naast het authentiek Mexicaanse eten? Volgens trouwe gasten zijn dat de kraameigenaren, Joost en Margarita. De Bredase Denise ontdekte de kraam een jaar geleden op de zaterdagmarkt en was meteen betoverd. Ze maakte een video- en fotoreportage over het echtpaar én de bekende kraam.

Disclaimer: de video- en fotobeelden zijn gemaakt voorafgaand aan de coronacrisis.

Denise is een professioneel fotografe en dol op het vertellen van verhalen. Het verhaal van Joost en Margarita vond ze zo bijzonder dat ze het duo wekelijks volgde gedurende een periode van drie maanden. Wat begon als een kleine reportage, mondde uit in een korte documentaire.

Groot succes

Niet alleen Bredanaars bezoeken de kraam. Vanuit heel Nederland reizen mensen af om te genieten van de huevos rancheros, tamales én natuurlijk de gastvrijheid van de goedlachse Joost en Margarita. Vooral onder de studenten is het eten erg populair. “Ze komen vanuit Leiden, Delft, Wageningen en Eindhoven”, vertelt het echtpaar.

Tekst loopt door onder de foto.

Foto: Denise Motz
Foto: Denise Motz
Foto: Denise Motz
Foto: Denise Motz
Foto: Denise Motz
Foto: Denise Motz

Voorbestemd

De twee zijn een schitterend voorbeeld van dat geluk in een klein hoekje ligt. Zij ontmoetten elkaar 13 jaar geleden nadat Joost een goede daad verrichtte. “Ik kwam op straat in Breda een Colombiaanse man tegen en we raakten aan de praat. Ik sprak nog geen Spaans, maar met handen en voeten kan je ook communiceren. We liepen naar de kerk voor een kopje koffie en daar hielpen we hem met asiel aanvragen”, vertel Joost in de documentaire. De man was zo blij dat hij dit doorvertelde aan zijn vrienden.

Die vrienden waren op hun beurt weer verbonden aan een andere vriendengroep. In die groep zat een vriendin van Margarita. Volg je het nog, of niet? Het komt erop neer dat Joost en Margarita elkaar wellicht nooit hadden ontmoet als Joost die ene dag niet op het juiste moment op straat liep om de Colombiaanse man tegen het lijf te lopen.

Tekst loopt door onder de foto.

Margarita en Joost samen thuis. Foto: Denise Motz

Meer zien?

Kan je geen genoeg krijgen van de kraam, het eten en het liefdevolle echtpaar erachter? Bekijk hier de fotoreportage die Denise maakte. Geïnteresseerd in haar documentaire? Deze is nu te zien op YouTube.

Lees ook:

Wauw! 9 x deze herfstfoto’s van Breda wil je zien

Het is een waar sprookje: al die herfstkleuren in Breda. Dit seizoen zorgt ervoor dat veel stadsgeno...

Verse soepen, stoofpotjes en meer: dit restaurant op de Grote Markt opent een winkel

De Grote Markt is normaliter het bruisende middelpunt van de binnenstad. Momenteel zijn de restauran...

[VIDEO] Raad de straat: herken jij deze lange straat in Brabantpark?

Laten we jouw kennis van de stad eens testen! Kun jij aan de hand van deze korte video zien welke Br...

adv.