Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De meeste miljonairs van alle Brabantse steden wonen in Breda

Door Daphne Geelink 17 november 2019

Het gras is altijd groener aan de overkant. Soms komt dat omdat het gras dan ook onderhouden wordt door een tuinman, die meteen even de fontein en het zwembad schoonmaakt. Hoeveel Bredanaars zwemmen er in het geld? Dat vertellen wij je.

Elk jaar brengt het CBS cijfers naar buiten over het aantal miljonairs in Nederland. Een onderzoek waar nieuwsgierige aagjes heel blij van worden, want wie wil nou niet weten hoeveel rijke stinkerds er in de buurt wonen?

Eén miljoen of meer

Uit de cijfers blijkt dat (in 2017) 115.000 huishoudens in Nederland een vermogen hadden van één miljoen of meer. De rijkste mensen van het land wonen vooral in Laren, Bloemendaal, Blaricum en Wassenaar. In Wassenaar is bijvoorbeeld 9,1% van de huishoudens miljonair. Maar het meeste aantal miljonairshuishoudens woont in Amsterdam, namelijk 6.400 gezinnen. Niet zo heel gek, want het gaat hier om de hoofdstad.

Miljonairs in Breda

Alhoewel we ons niet kunnen vergelijken met de grote steden, wonen er toch flink wat miljonairs in Breda. Maar liefst 1.200 Bredase huishoudens zijn miljonair. Dat is goed voor 1,4 procent. Daarmee wonen er in onze stad de meeste miljonairs van alle grote Brabantse steden. De rijkste Bredanaar? Dat is Tijs Verwest, beter bekend als dj Tiësto. Hij heeft zo’n 140 miljoen op de bankrekening. Ook Jack Aartsen bemachtigde net als onze dj een plekje in de Quote 500.

Tekst loopt door onder het kaartje.

Eigen zaak

Lijkt het je wel wat, miljonair worden? Dan doe je er goed aan een eigen bedrijf te starten: acht op de tien kostwinners in een miljonairshuishouden heeft namelijk een eigen zaak. De helft van hun vermogen bestaat dan ook uit de waarde van aandelen in een eigen bedrijf en ondernemingsvermogen.

Lees ook:

Dit zijn de armste en rijkste wijken van Breda

Cijfertjes, wij houden er van! Tenminste, als ze over Breda of Bredanaars gaan. Zo vinden we het bij...
breda grote kerk singels kma bootje huren breda

7 x kritische reviews over Breda

Breda is de Parel van het Zuiden. Toch zijn er altijd kritische reviews van mensen die niet in onze ...
chris rutten

Dit deden de oud-burgemeesters van Breda na hun burgemeesterschap

Paul Depla is sinds 2015 burgemeester van Breda en inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de s...

adv.