Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredaas mysterie: dit is waarom er rode mieren in de Willemstraat lopen

Door Daphne Geelink 25 mei 2019

Loop je regelmatig van het station richting Park Valkenberg (of andersom)? Dan heb je vast weleens die rode mieren in de Willemstraat gespot. Over een lengte van tweehonderd meter krioelen er zo’n achthonderd (!) mieren op de stoeptegels. Maar waarom? Wij zochten het voor je uit.

Florentijn Hofman ontwierp in april 2016 het kunstwerk met rode mieren van station naar Park Valkenberg. Je kent de kunstenaar misschien wel van ‘Rubber Duck’, een gigantische badeend die over de hele wereld te zien was. Gaat er nog geen belletje rinkelen? Al zijn kunstwerken vind je hier.

Willemstraat

De rode mieren in de Willemstraat lopen allemaal nét een andere kant op. Samen vormen ze een krioelende mierenmassa die de weg tussen station en de Bredase binnenstad aflegt. Het idee is om de reizigers van station Breda naar Park Valkenberg te leiden. Wethouder Arbouw legde de eerste steen en noemde de Willemstraat ‘de groene loper naar de binnenstad’. De mierenmassa staat symbool voor de massa’s mensen die hun weg vinden naar ons mooie centrum.

Mysterie opgelost

Yes! Jij weet nu waar die rode mieren in de Willemstraat voor staan. Loop jij ook weleens door de stad en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/zweeft/drijft dat daar? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

passage zuidpoort

Bredaas mysterie: wat doen die drie vrouwen in Passage Zuidpoort?

Passage Zuidpoort is een verscholen pareltje aan de rand van ons stadscentrum. Als je door de passag...
claudius prinsenlaan brug

Bredaas mysterie: dit is waarom deze brug van gebroken glas is gemaakt

Je bent er vast weleens overheen gefietst of gelopen: de brug bij de Claudius Prinsenlaan. Wij bekek...
hotel mastbosch

Bredaas mysterie: wat is het verhaal achter de geest in hotel Mastbosch?

Enkele jaren geleden werd hotel Mastbosch meerdere malen onaangenaam verrast door een niet-betalende...

adv.