Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bredaas mysterie: dit is waarom er een mobiel huisje in de binnenstad staat

Door Daphne Geelink 15 juni 2019

Wie regelmatig in de binnenstad komt, heeft vast wel het mobiele huisje dicht bij de StadsGalerij gezien. Heb je enig idee waarom dit hier staat? Woont er iemand in? Of is het een kunstwerk? Wij zochten het voor je uit.

Nieuwsgierig als we zijn, gluurden we naar binnen bij het mobiele object. Het is een klein, verplaatsbaar huis met een zithoek, een slaapverdieping, een keukenblok en een badkamer. Het lijkt alsof er écht iemand woont, maar dat zit toch anders.

Duurzaam

Het blijkt dat alle meubels en woonaccessoires in de woning een duurzaam verhaal hebben. Hoe dat zo? Op het mobiele object spotten we in grote letters ‘Greenhopper’. Na wat online speurwerk zagen we dat dit dé duurzame en mobiele pop-upstore van de Gemeente Breda is, die door de stad trekt. Hier kun je bij ambtenaren van de gemeente, adviseurs en vrijwilligers van energiecoöperatie BRES terecht met al je duurzame energievragen. Breda wil namelijk in 2044 helemaal CO2-neutraal zijn.

Wil je je steentje bijdragen aan een CO2-vrij Breda en je huis energiezuiniger maken? Greenhopper is niet altijd open en daarom is het handig om de openingstijden te checken. Dat doe je gemakkelijk via deze website.

Mysterie opgelost

Yes! Jij weet nu waarom er een mobiel huisje in de binnenstad staat. Loop jij ook weleens door Breda en denk je: wat is dit? Waarom staat/hangt/zweeft/drijft dat daar? Laat het ons weten en stuur een mailtje naar [email protected].

Lees ook:

hotel mastbosch

Bredaas mysterie: wat is het verhaal achter de geest in hotel Mastbosch?

Enkele jaren geleden werd hotel Mastbosch meerdere malen onaangenaam verrast door een niet-betalende...
singels

Mysterie: waarom wij de singels in Breda geen grachten noemen

Hallo! Zijn we weer hoor, met een nieuw mysterie dat staat te popelen om ontrafeld te worden. Kenmer...
rode mieren willemstraat

Bredaas mysterie: dit is waarom er rode mieren in de Willemstraat lopen

Loop je regelmatig van het station richting Park Valkenberg (of andersom)? Dan heb je vast weleens d...

adv.