Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

9 x plekjes waar je een keer gezoend moet hebben in Breda Centrum

Door Thijs van den Houdt 18 november 2018

Lekker potje scharrelen na het stappen? Nog snel even tongtwisteren voor je een broodje döner naar binnen schuift of gewoon midden op de dag ineens heftige trek in een partijtje tongen? Op deze plekjes heb jij vast weleens gezoend. Waarschuwing: je bent waarschijnlijk niet de enige, en zéker niet de eerste! 

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

De Schoolstraat

Schoolstraat
Foto: Google Streetview

Dát ziet er even lekker stiekem uit! Deze straat is overdag zo goed als uitgestorven, maar in de nacht – en zéker op stapavonden – verandert de Schoolstraat in een waar walhalla voor stelletjes tongzoenende tieners (en vooruit, ook twintigers)! 

De Hoge Brug

Hoge Brug
Foto: Google Streetview

Bucketlist! Deze brug van de liefde is het ideale hoofdpodium voor een prachtige zoenpartij. Omgeven door slotjes aan het hekwerk verklaar je de liefde aan een zojuist opgeduikelde scharrel. Hopelijk ben je wel zeker van je zaak, want heel Breda gaat hiervan meegenieten. Voor je zélf ook een slotje ophangt: ga even een loempia halen en denk er nog eens rustig over na.

Het Valkenberg

Valkenberg
Foto: Breda Beeldcollectie

Helemaal in Bredase sferen neem je die mooie man of vrouw mee naar het Valkenberg. Als je het écht helemaal klassiek wilt, gaan jullie bij het doolhof zitten of duik je met zijn tweetjes onder de treurwilg. Als je de slapende eendjes, ganzen en konijntjes maar niet lastigvalt. 

De Potkanstraat

Potkanstraat
Foto: Google Streetview

Oh no she didn’t!

Lekker smerig, een potje zoenen in de Potkanstraat. Toch ben je écht niet de eerste of de laatste die zich in het steegje waagt met een vrijer. Je kunt je voorstellen dat het – stuntelend tussen de fietsen en naast een urinoir – niet zo erg romantisch is. Het ruikt hier zo ongeveer permanent naar pis, maar wat kan jou het schelen: je bent jong en je wilt wat!

De Chassépromenade

Chassépromenade
Foto: Google Streetview

Deze is wel echt next-level… Hebben jullie er nog wel een paar kilometer voor over om een idyllisch plekje te vinden, dan moet je op de Chassépromenade zijn! Strijk neer op één van de vele verhogingen voor een kus tussen de Bredase schoonheid. Mocht het écht iets worden kun je hier tevens mooi een huwelijksaanzoek doen, maar daar hoef jij je vanavond nog geen zorgen over te maken. 

Bij Willem III op het Kasteelplein

Kasteelplein
Foto: Google Streetview

Jij en je liefje brengen gewoon een bezoekje aan Willem de III. Op schoot bij een stadhouder en ook nog eens de voormalige Koning van Engeland zijn jullie veilig om elkaar een kusje op de wang te geven of handjes vast te houden. Het Kasteel van Breda lacht jullie toe: hélemaal mooi. 

Het portiek van de Nieuwe Veste

Nieuwe Veste
Foto: Google Streetview

Sorry Nieuwe Veste, maar jullie voordeur is stiekem een van de hotspots voor zoenende stelletjes! Met de vele donkere hoekjes en handige verhoging kun je je fantasie hier natuurlijk lekker de vrije loop laten. We moeten maar zo denken: liever twee mensen die elkaar heel lief vinden dan drugsdealers en plassende dronkaards!

De Nieuwstraat

Nieuwstraat
Foto: Google Streetview

Bij de pinautomaten is het vaak nog een drukte van belang. Tot aan het hotel loopt er vaak nog wel wat volk, maar in het gedeelte direct achter het hotel kun je nog weleens een stil plekje vinden waar jij en je lover even fijn kunnen zoenen. Sinds de komst van Hotel Nassau Breda is het bovendien erg sfeervol!

De Catharinastraat

Catharinastraat
Foto: Google Streetview

Middenin het centrum vind je deze straat, die zowel overdag als ’s avonds eigenlijk verrassend rustig is. Het schemerige schijnsel van de straatlantaarns, de statige huizen en de torens van de Waalse Kerk: als dit geen romantische spot is voor een potje kussen, weten wij het bij indebuurt Breda ook niet meer!

Lees meer: 

straatnamen

9 x straatnamen in Breda waar je spontaan dyslexie van krijgt

Indebuurt Breda houdt van grappige feitjes en weetjes over onze stad. Daar past dit lijstje perfect ...
date in Breda

7 x dingen om te doen met je date in Breda

YES! Je hebt een date! Maar wat moet je in hemelsnaam gaan dóen met zijn tweeën?! Daar hoef je voorl...
Gekke straatnamen

De Flodderdreef en meer gekke straatnamen in Breda

Dat onze stad een openluchtmuseum is, kunnen we niet vaak genoeg in onze verhalen benadrukken. Niks ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.