Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Behoefte aan een (coronaproof) stiekeme knuffel? Dan moet je bij Bredase Anita zijn

Door Jennifer da Graça 7 januari 2021

Knuffelen? Dat doen we – helaas – al een klein jaar niet meer zo vaak als voorheen. De anderhalvemetermaatregel (leuk woord voor galgje) maakt een stevige omhelzing, lekkere kroelsessie of flinke pakkerd voor veel mensen onmogelijk. Heb je toch behoefte aan een stiekeme knuffel of deel je er graag eentje uit? Anita regelt het voor je.

“Op een dag kwam ik een bericht tegen van een vrouw in Nederland, zij had een kerstboom gemaakt van knuffels. Iedereen mocht daar eentje uithalen”, vertelt Anita. “Zo’n leuk idee, ik kreeg het niet uit mijn hoofd. Ik miste het zo om iemand een knuffel te geven, dat al snel mijn eigen idee ontstond: een Geheime Knuffel Mand.”

Voor iedereen een knuffel

“We mogen elkaar al zó lang geen knuffel geven en dat valt soms zwaar. Met deze mand kun je iemand alsnog gratis een verblijden met een knuffel. Ze zijn leuk ingepakt en voorzien van een hartje, met daarop de tekst ‘Een liefdevolle knuffel voor jou’. De actie is voor jong en oud, echt voor iedereen. Pak een knuffel en geef die aan iemand die jij graag wilt knuffelen in deze tijd.”

Zoek er eentje uit

Anita wordt overspoeld met enthousiaste reacties: “Mensen vinden het een geweldig idee en helpen mij graag. Veel van hen bieden spontaan knuffels aan. Dagelijks worden knuffels gepakt, blijf dat vooral doen. Kom gerust langs om er eentje uit te zoeken. Mijn schuur ligt nog vol, maar mocht je knuffels willen doneren, dan mag je natuurlijk altijd een berichtje sturen. Daar ben ik erg blij mee.”

Behoefte aan een knuffel?

Kun jij wel een knuffel gebruiken? Anita’s mand staat in Haagse Beemden, in de wijk Heksenwiel. Je vindt de mand in haar voortuin, schuin tegenover zorgcentrum Heksenwiel. Die is niet te missen! Goed om te weten: bij regen verhuist de mand even naar binnen. Goed om te weten: de mand staat er sowieso tot en met 19 januari.

Lees ook:

wijkagent lars scheve

Lars uit Breda doet mee aan Married at First Sight: ‘Geen moment spijt gehad’

Het is weer zover: een nieuw seizoen van Married at First Sight start dinsdag 5 januari 2021. Lars S...

[VIDEO] Kickbokser Jamal Ben Saddik is op de vlucht in Breda en haalt gekke capriolen uit

De bekende kickbokser Jamal Ben Saddik staat eind januari in de ring tegenover Rico Verhoeven, maar ...

Bijzonder initiatief in Breda: wasserij Juliaantje opent in de Sint Janstraat

Op de gevel van een pand aan de Sint Janstraat staat met koeienletters: 'Binnenkort strijkt hier nee...

adv.