Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Parel van het Zuiden! 7 x dit vinden jullie het mooiste aan Breda

Door Daphne Geelink 27 juli 2020

Breda is mooi, dat weet iedere Bredanaar maar al te goed. Maar wat vinden stadsgenoten nu het allermooiste aan de Parel van het Zuiden? Dat vroegen we op Facebook en dit waren de antwoorden. Kun jij je hierin vinden?

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

De Grote Kerk

Foto: Janine Klappert

De Grote Kerk is vanaf elk terrasje in de binnenstad (en zelfs daarbuiten) te bewonderen. Het is dan ook niet gek dat veel Bredanaars dit zo mooi aan onze stad vinden. Jacqueline vertelt: “Het mooist vind ik het warme gevoel dat ik krijg als ik de Grote Kerk zie.” Ans kan dit alleen maar beamen: “Als ik de toren zie, weet ik dat ik thuis ben.”

Gezellige binnenstad in combinatie met veel groen

Markdal. Foto: indebuurt Breda

Harm vertelt dat hij het afwisselende landschap zo fijn vindt. Patrick is het hiermee eens: “Het mooiste aan Breda vind ik de gezellige, drukke binnenstad in combinatie met het vele groen in en rondom Breda waar je lekker kunt ontspannen.”

De Haven

Foto: Janine Klappert

De Haven is de plek voor een goede borrel, een fancy diner of om op een bootje te stappen en over de singels te varen. Vooral als de zon schijnt, bruist het op deze plek in de stad. Catrien weet het zeker, de Haven vindt zij het mooiste aan Breda.

Met open armen ontvangen worden

Foto: Janine Klappert

Wie in Breda woont, weet maar al te goed dat de mensen vooral heel gezellig zijn. Eva koos ervoor om naar Breda te verhuizen en vertelt wat zij het mooiste vindt aan de stad: “De ontvangst met open armen als je er nieuw komt wonen.” Goed bezig, lieve Bredanaars!

De gemoedelijkheid

Foto: Janine Klappert

De knusse terrassen, de mooie straatjes en de lieve mensen: wat is onze stad toch gezellig, hè? Peter laten weten dat hij de gemoedelijkheid en de fijne sfeer die in Breda heerst het allermooiste vindt.

De Havermarkt

Havermarkt
Foto: indebuurt Breda

Ook de Havermarkt is iets waar Bredanaars graag komen. Je kunt uit eten gaan bij bijvoorbeeld Popocatepetl, of een borrel drinken bij Studio Dependance. Zo zijn er nog genoeg andere zaken waar we terechtkunnen voor een leuke middag óf avond uit. Normaliter is dit ook de plek waar we wilde stapavondjes beleven.

Begijnhof

Foto: indebuurt Breda

Een van de pareltjes van de stad is toch wel het Begijnhof: het is in ieder geval Anastasia’s favoriet. Wie aan de Catharinastraat de poort van het Begijnhof binnenstapt, waant zich terug in de tijd. De drukke binnenstad is om de hoek, maar toch ervaar je hier altijd de rust die herinnert aan de vroegere begijnengemeenschap. Hoe het is om daar te wonen? Dat lees je hier:

Binnenkijken bij Cora: ‘Hier mogen uitsluitend alleenstaande vrouwen wonen’

Breda is vele pareltjes rijk en daar is dit plekje er zeker één van. We hebben het over het Begijnho...

Lees ook:

Wereldberoemd in Breda: 7 x deze Bredase ondernemers ken je vast wel

De Parel van het Zuiden heeft veel prachtige zaken die al een hele tijd bestaan. Het gezicht achter ...

Naar buiten! 5 x lekker wandelen in Breda

De Nijmeegse Vierdaagse gaat helaas niet door, maar gelukkig is daar de Alternatieve Vierdaagse van ...

Ken jij ze nog? 7 x naar deze restaurants gingen we vroeger in Breda

Tegenwoordig prikken we graag een vorkje mee bij restaurants als Con Fuego, L'Anatra en Bobbi's Bar....
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.