Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze types kom je tijdens een hittegolf tegen bij de Galderse Meren

Door Jennifer da Graça 9 augustus 2020

Je hebt het warm en je wilt wat. Afkoelen, voornamelijk. Menig Bredanaar weet: voor een koel briesje, superblauw water en een beachvibe moet je bij de Galderse Meren zijn. Dat heeft wel als resultaat dat je op warme dagen drie keer het Rat Verlegh Stadion zou kunnen vullen met de mensen die gaan pootje baden bij het Bredase water. Wedden dat je deze types sowieso tegenkomt?

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

De voorbereide genieter

Deze Bredanaar is niet voor één gat te vangen! Naast de geijkte parasol en handdoekjes heeft hij of zij de juiste spullen bij zich voor vrijwel iedere situatie. Koelbox in de auto, regenponcho’s mee (“Je weet maar nooit wat het weer doet”, bij een helderblauwe lucht) en zélfs een wc-rol gaat in de tas. Handig!

De brakke tak

De planning was dat hij of zij op stapvakantie ging naar Chersonisoss, Albufeira of Sunny Beach. Corona gooide roet in het eten, dus dan zoek je het maar dichter bij huis, toch? De brakke tak heeft afgelopen nacht íéts te diep in het glaasje gelegen en komt dus vooral naar de Galderse Meren om bij te pitten.

De ouders (mét kinderen)

Kinderen: je eierenstokken rammelen bij het idee alleen al of je wacht er liever nog even mee. De Galderse Meren zijn voor iedereen en daarom komen ouders ook graag met hun kroost naar het verkoelende water. Leuk voor hen, minder leuk voor jou als er wordt gehuild of gekrijst. En natúúrlijk vinden we die kids wel hartstikke schattig als ze een zandkasteel bouwen of een koekje eten.

De feestgangers

Je hebt je handdoek uitgespreid, jezelf ingesmeerd én je boekje erbij gepakt: dit wordt jóúw dag. Opeens klinkt er verderop een harde bas. Was da nou?! Al snel ontdek je dat een paar handdoeken verderop een groepje feestgangers is neergestreken. En tja, die maken hun dagje Galderse Meren pas écht compleet met een muziekje. Nu maar hopen dat het ook een beetje jouw smaak is.

De warmgeklede Bredanaar

Bij sommige mensen vraag je je af: heb je de weersverwachting wel gecheckt voordat je hier heen kwam? Lange mouwen, een broek tot over de knie of soms zelfs een windjack is regelmatig te spotten op een zomerse dag aan de Galderse Meren. Achja, misschien voelt hij of zij zich er gewoon heel fijn in!

Lees ook:

We mogen weer: 5 x deze types kom je nu sowieso tegen op het Bredase terras

Iets later dan gepland, maar het terrasseizoen is weer geopend! Hoewel we doorgaans al bij de eerste...

Terras in Breda open: dit zijn de regels als je met een vriend(in) gaat borrelen

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Breda weer open is, gaan veel Br...

Verborgen parels! 7 x Bredase terrassen op onverwachte plekken

Even lekker neerploffen op het terras: het klinkt als een perfect plan voor een heerlijke zomerdag, ...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.