Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x thuiswerktips voor een productieve dag van ervaringsdeskundige Anne

Door Jennifer da Graça 11 maart 2020

Lekker lui op de bank of toch braaf aan de tafel? Iedereen heeft zo zijn eigen manier van thuiswerken. Aangezien veel Bredanaars vanwege het coronavirus vanuit huis aan de slag zijn, vroegen wij een ervaringsdeskundige om tips.

Maak kennis met Anne Ermens! Als zangdocent is zij niet alleen in de studio te vinden, maar ook regelmatig thuis aan de slag om de nieuwste zangworkshops te bedenken of bijvoorbeeld de welbekende administratie te doen. Zij geeft vijf tips voor een productieve thuiswerkdag.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Vergeet je primaire levensbehoeftes niet

Anne gaat van start: “Nu je geen collega’s hebt die je meesleuren naar de koffieautomaat, is er een kans dat je je primaire levensbehoeftes vergeet. Zet voordat je begint een pot met thee klaar, een kan met water en zet desnoods alvast je lunch klaar in de koelkast. Zorg voor jezelf.”


Meer over Zangles in Breda ontdekken?

Zangles in Breda muziek

Odilia van Salmstraat 25, Breda

Bekijk meer:muziek

Maak gebruik van de situatie

De volgende tip! Anne weet namelijk goed hoe je alles uit je thuiswerkdag haalt: “Maak er gebruik van dat je thuis werkt! Wanneer je een activiteit op de automatische piloot kan doen, kan je gerust multitasken. Je telefoontjes plegen terwijl je de was opvouwt bijvoorbeeld, of het verslag van een vergadering lezen terwijl je een haarmasker in laat trekken.” Ideaal, toch?

Communiceren

“Communiceer, naar je omgeving, collega’s en leidinggevende.” Dat betekent ook je huisgenoten, partner of kinderen! “Laat weten dat je wel thuiswerkt, maar aan het werk bent en dus niet uitgebreid een kopje koffie kan doen. Vertel het je leidinggevende welke taken niet lukken omdat je thuis werkt (bijvoorbeeld omdat je niet kan inloggen op een server). Wees duidelijk, zodat zowel jijzelf als je omgeving geen verkeerde verwachtingen krijgen.”

Creëer een werksfeer

Hoe verleidelijk het ook is om in je badjas onder een dekentje te gaan liggen, met je laptop op de rand van de bank: doe het niet! Anne geeft tips: “Creëer een werksfeer! Dus: kleed je aan, maak een tafel leeg om aan te werken en zorg dat je je spullen bij de hand hebt. Aangezien je met niemand rekening hoeft te houden, geeft thuiswerken bovendien ook nog de mogelijkheid om je favoriete afspeellijst (dit is de mijne) op te zetten en je collectie geurkaarsen aan te steken.”

Zet wekkers

En last but not least: “Zet wekkers, zodat je op tijd pauze neemt. Maar vooral, zorg dat je – wanneer je pauze neemt – ook écht pauze neemt, en je – wanneer je aan het werk wilt zijn – ook daadwerkelijk in actie komt.”

Lees ook:

haven pinskteren breda

Karmapunten scoren: 7 x leuke klusjes in Breda tijdens NLdoet

De grootste vrijwilligersactie van Nederland komt eraan. NLdoet zet op 13 en 14 maart vrijwilligersw...
coronavirus breda

Coronavirus in Breda: alle ontwikkelingen op een rij

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het coronavirus Breda heeft bereikt. Inmiddels zijn me...
zusjes boutique

Tips van locals: 5 x de allerleukste plekjes om een cadeautje te scoren in Breda

Slaat de decemberstress bij jou al toe? Ben je druk in de weer met surprises, plan jij een enorme pa...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.