Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wauw: dit bedrag aan boetes voor opgevoerde scooters werd in Breda opgehaald

Door Jennifer da Graça 21 oktober 2020

Opgevoerde scooters zijn in Nederland, en daarmee dus ook in Breda, verboden. De politie controleert hierop en schrijft als dat nodig is een boete uit. In Breda werden er vorig jaar duizenden euro’s aan boetes uitgeschreven.

In totaal werden er in heel Nederland zo’n 10.300 ‘opvoerboetes’ uitgedeeld. In 2018 waren dat er 8.600. Dat is een toename van twintig procent, zo blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Opgevoerde scooters in Breda

Van die boetes werden vorig jaar in Breda 34 uitgedeeld. Het totale bedrag aan boetes wat het CJIB inde vanuit Breda, bedraagt in 2019 €3.445,-. Daarvan werden er 29 boetes aan snorfietsers uitgedeeld en 5 boetes aan bromfietsers. In totaal zijn dat 1,8 boetes per tienduizend inwoners. In tegenstelling tot veel andere gemeenten is dat aantal lager dan het jaar daarvoor. In 2018 stond de teller op 42 boetes.

Bloemendaal

Kijken we naar Nederland dan zien we dat er in 2019 per tienduizend inwoners de meeste boetes werden uitgeschreven in… Bloemendaal. Daar werden 33,5 boetes per tienduizend inwoners uitgeschreven. Omgerekend waren dat 79 boetes met een totale waarde van €8.580.

Lees ook:

De eerste jaren van de 21e eeuw: 7 x oude foto’s van Breda

Het is alweer twintig jaar geleden dat we de 21e eeuw ingingen. Wat vliegt de tijd, hè? Hoe zagen de...

Bredaas mysterie: wat betekent dit beeld op het schoolplein van De Nassau?

Kunst komt in alle soorten en maten. Het kan af en toe een uitdaging zijn om erachter te komen wat e...

Deze plekken mist Iris: ‘Hier eet je het lekkerst Aziatisch in Breda’

De beste plekken in Breda herken je door op sleeptouw genomen te worden. Door andere Bredanaars, wel...

adv.