Wanneer wordt het afval opgehaald rond kerst en nieuwjaar?

Door Laura van Etten-Elting 20 december 2017

Kerst valt in 2017 op maandag en dinsdag, uiteraard op 25 en 26 december. Op die dagen zitten de vuilnismannen van de ophaaldienst ook aan het kerstdiner. Nieuwjaarsdag valt eveneens op maandag. Komt de vuilniswagen bij jou op die dag om het afval op te halen? Dan zijn dit de inhaaldagen in Breda.

Afvalwijzer

De inzameldagen verschillen per wijk. Daarom raden wij aan om de Afvalwijzer te checken. Op mijn afvalwijzer kan je via je postcode zoeken wanneer bij jou afval wordt opgehaald. Handig: je kan instellen dat de Afvalwijzer je een seintje geeft wanneer je de bak buiten moet zetten! Ook wanneer de ophaaldagen zijn aangepast krijg jij gewoon een seintje. Zo vergeet je nooit de bak buiten te zetten.

Kerstdagen

Let op, wordt het afval bij jou in de straat normaal op maandag en/of opgehaald? Op Eerste en Tweede Kerstdag komen ze geen afval ophalen.

Nieuwjaarsdag

Een week later is maandag 1 januari 2018. Dat betekent dat de vuilnismannen aan de nieuwjaarsborrel zitten. Daarom wordt het vuil ook niet opgehaald.

Binnenstad

Er worden extra routes gereden voor de inzameling in het Historisch Stadshart. Deze routes worden gereden op zondag 24 december, dinsdag 26 december (2e Kerstdag) en zondag 31 december (oudejaarsdag). Als bewoner kan je, op vertoon van je afvalpas, ook terecht bij de fietsenstalling aan de Oude Vest en de Nieuwstraat voor je restafval, oud papier, plastic verpakkingsmateriaal en drankkartons.

Extra inzamel route op 24, 26 en 31 december:

afval met oud en nieuw
Afvalinzameling in de binnenstad. Gemeente Breda.

Meer over

Gemeente

adv.