Vuurwerk afsteken met oud & nieuw? Dit zijn de regels

Door Laura van Etten-Elting 27 december 2017

Het hoort helemaal bij de jaarwisseling: oliebollen, champagne en natuurlijk vuurwerk zodra de klok twaalf uur slaat. Vuurwerk is prachtig om te zien, maar het kan ook gevaarlijk zijn. Om zeker te weten dat alles veilig verloopt, zijn er een paar regeltjes waar je je aan moet houden in Breda.

Vuurwerk kopen

Vanaf 28 december mag vuurwerk verkocht worden en je kunt het dus ook pas vanaf die dag ophalen. Vuurwerk bestellen mag wel al eerder, maar je mag het pas vanaf de 28ste in huis hebben. Op oudjaarsdag (31 december) mag in heel Nederland geen vuurwerk verkocht worden. Dit omdat het op een zondag valt en dit oneerlijke concurrentie zou opleveren. Zorg dus dat je er op tijd bij bent!

Afhankelijk van het soort vuurwerk moet je 12, 16 of 18 jaar oud zijn om het mee naar huis te krijgen.

Vuurwerk afsteken

In Breda mag je in principe gewoon je vuurwerk afsteken, zolang het maar legaal is. Belgische nitraten zijn dus uit den boze. Vuurwerk afsteken mag alleen tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur.

Hoeveel vuurwerk mag je hebben?

Je mag maximaal vijfentwintig kilo vuurwerk in je bezit hebben. Buiten de verkoopdagen ook, maar dan op een veilige, niet voor het publiek toegankelijke plaats.

Waar meld ik vuurwerkoverlast?

Last van knallende rotjes, ontploffende strijkers of gillende keukenmeiden in Breda? Meld het dan bij de politie via 0900-8844. Vuurwerkschades aan speeltoestellen, prullenbakken en ondergrondse containers meld je bij de gemeente via dit formulier.

Meer over

Gemeente

adv.