Vuurwerk afsteken in Breda: dit zijn de regels

Door Annemijn Heijstek 23 december 2018

Nog even en dan knalt Breda weer het nieuwe jaar in. Leuk én mooi, al dat vuurwerk om 00.00 uur ’s nachts, maar er zijn wel wat regels aan verbonden. Dus voordat je oud & nieuw in een politiecel doorbrengt: check even deze regels over vuurwerk afsteken in Breda.

Alléén op 31 december en 1 januari

De eerste regel is een duidelijke: vuurwerk afsteken mag alleen op maandag 31 december vanaf 18.00 uur tot dinsdag 1 januari 02.00 uur. Steek je buiten deze tijden vuurwerk af, dan is dat strafbaar en riskeer je een boete van €100,-. Zonde, want dat geld steek je natuurlijk liever in mooi vuurwerk, dat je trouwens op deze plekken in Breda kunt kopen.

Vuurwerk kopen

Over het kopen van vuurwerk gesproken: ook daar zijn regels aan verbonden. Het meeste vuurwerk bestel je online en kun je ophalen in de winkel op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december. Op die dagen kan je natuurlijk ook gewoon vuurwerk kopen. Check even of de winkel waar je naar toe gaat een vergunning heeft voor het verkopen van vuurwerk. Je herkent zo’n winkel aan het bordje met daarop de tekst ‘Verkoop vuurwerk. Roken en open vuur verboden’. Je mag niet meer dan 25 kilo vuurwerk kopen en thuis bewaren.

Vuurwerkoverlast melden

Wil je een melding doen van vuurwerkoverlast? Dat kan heel makkelijk via deze site.

Lees ook:

Oud en Nieuw in Breda

Oud en nieuw in Breda 2018: dit zijn de leukste feestjes

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de voorpret. Dus zoeken jij en je vrienden nog een leuke NYE-...
hier koop je vuurwerk in Breda 2018

Laat maar knallen: hier koop je vuurwerk in Breda

Is het al 31 december middernacht? Wij kunnen haast niet wachten en hebben nu al zin om keihard te g...

adv.