Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Heftig: deze misdrijven kwamen het meest voor in Breda in 2019

Door Daphne Geelink 17 februari 2020

Woninginbraak, openlijk geweld, bedreiging, fraude, mishandeling, straatroof: het zijn allemaal vormen van misdrijven. Verschrikkelijk, maar helaas gebeurt het dagelijks in ons land en ook in Breda. Het landelijk aantal is, in vergelijking met 2018, zelfs met vier procent gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Jarenlang was er een daling in het aantal misdrijven in Nederland, maar hier is nu een einde aan gekomen. Vorig jaar werden ruim – ga er even voor zitten – 800.000 incidenten geregistreerd. Hoewel het aantal misdrijven in Amsterdam licht daalde, waren in steden als Den Haag, Nijmegen, Eindhoven en Breda juist méér inbraken, mishandelingen en andere vormen van misdrijven.

Steeds meer jongeren

Uit het onderzoek van de politie blijkt ook dat het aantal jonge daders flink groeit. Vooral bij online fraude neemt het aantal verdachten onder de 18 jaar toe. Korpschef Erik Akerboom wil hier direct tegen optreden: “De deelname van jongeren aan criminele activiteiten is zorgelijk en gaan we het komende jaar in de gaten houden.”

Misdrijven in Breda

Bredanaars zijn regelmatig het slachtoffer van een misdrijf. Hoe vaak? In 2019 werden er 10.980 gepleegd, blijkt uit het politieonderzoek. Dit is 479 keer meer dan het jaar ervoor.

Als we iets dieper in de cijfers duiken, zien we dat de meeste Bredanaars slachtoffer zijn van mishandeling (625) of diefstal (480). Woon je in het centrum? Dan heb je het niet getroffen: hier zijn vorig jaar de meeste misdrijven gepleegd, namelijk 1.299.

Aantal en soort misdrijven in jouw wijk

Vul hier jouw gemeente en wijk in om het aantal en soort misdrijven in jouw wijk te bekijken:

Lees ook:

het roode hert

7 x zaken die al een eeuw (of langer) in Breda zitten

Je hebt van die bedrijven die écht niet weg te denken zijn uit Breda. De meeste hiervan zitten al ee...

Autobranden in Breda: dit was de schade in 2019

Je wagen in vlammen zien opgaan is de nachtmerrie voor iedere automobilist. Toch zijn er elk jaar du...
barones in 2002

7 x winkelcentrum de Barones vóór de grote verbouwing

De o zo mooie Barones is ideaal voor een uitgebreide shopsessie. Het winkelcentrum werd van 2015 tot...

Meer over

112 Gemeente

adv.