Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Schaduw, waterpret en flesjes vullen: Breda krijgt meer koele plekken in de stad

Door Daphne Geelink 27 mei 2020

De zon laat zich steeds vaker zien en dat zorgt ervoor dat Bredanaars regelmatig de Asterdplas of de Galderse Meren opzoeken. De recreatiegebieden raken op een warme dag overvol, niet handig in tijden van corona. De gemeente zorgt daarom voor meer koele plekken in de stad.

Vanwege het warme weer zet de gemeente vanaf vandaag de fontein op het Kasteelplein weer aan. Perfect om even af te koelen of om plezier te maken met de kids. Daarnaast kunnen stadsgenoten naar bestaande plekken bij de Molenleij met stapstenen en een waterpomp. Een van deze locaties wordt binnenkort vernieuwd.

Extra bomen, waterpret en meer

Omdat we door klimaatverandering steeds meer te maken krijgen met warme periodes, worden sommige plekken in de stad koeler gemaakt. Langs de winkels worden komende jaren extra bomen geplant en verschillende pleinen krijgen een groenere inrichting. Op de Markt in Prinsenbeek en op het vernieuwde Nelson Mandelaplein komen waterspeelplekken (yes!). Verder doet de gemeente in het kader van het project Cooltowns onderzoek naar hoe de Bredase binnenstad hittebestendig kan worden gemaakt, bijvoorbeeld door groene kades langs de Mark.

Watertappunten

Een andere manier om even af te koelen is bij een van de vele watertappunten in de stad. Zo vind je er eentje in Park Valkenberg, aan de Oude Vest en aan de Baliëndijk. In dit artikel check je alle openbare drinkplekken in het centrum.

Lees ook:

Warme zomer in Breda op komst: ‘De kans op meerdere hittegolven is groot’

Het ziet ernaar uit dat veel Bredanaars dit jaar op vakantie gaan naar het exotische Tuinesië of het...

Nieuwe woningen, veel groen en horeca: Breda krijgt een nieuwe stadsbuurt

Op het voormalige fabrieksterrein van Backer & Rueb komt een nieuwe stadsbuurt. Inmiddels heeft ontw...
eikenprocessierups galderse meren breda

Zo pakt de gemeente Breda de eikenprocessierups aan

De eikenprocessierups veroorzaakte in 2019 veel overlast in Breda. Dat moet dit jaar anders, dacht d...

Meer over

Gemeente

adv.