Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Paul Depla blijft burgemeester van Breda: ‘Ontzettend blij met dit besluit’

Door Daphne Geelink 25 november 2020

Paul Depla mag zich ook de komende zes jaar burgemeester van Breda noemen. Dat besloot de gemeenteraad op woensdag 24 november. Deze kwam tot de conclusie dat Depla sinds zijn komst naar Breda een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de stad.

“De ambities en daadkracht van Paul Depla zijn meer dan welkom bij enkele grote opgaven die de komende jaren voor de stad liggen te wachten”, aldus de voorzitter van de vertrouwenscommissie. “De vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Breda heeft dan ook met veel plezier samengewerkt om tot een welluidend positieve aanbeveling te komen.”

Reactie van Paul Depla

Paul Depla kreeg in het openbare deel van de raadsvergadering te horen dat hij langer mag blijven. “Ontzettend blij met het besluit van de gemeenteraad”, vertelt hij. “De afgelopen zes jaren zijn voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen.” Vervolgens laat hij weten dat hij zich met veel energie, plezier en toewijding heeft ingezet voor de stad. Daar wil hij graag mee doorgaan. “Het doet me goed dat de raad me daarin het vertrouwen geeft.”

Plannen voor de toekomst

Volgens de burgemeester liggen in Breda nog een aantal mooie kansen en uitdagingen waar hij graag een bijdrage aan levert. “Denk aan het uitwerken van ‘Verbeter Breda’ en de inrichting van het CSM-terrein. Maar ook aan de uitdaging om de inwoners, bedrijven en organisaties in Breda op een goede manier uit de coronacrisis te laten komen.”

“Met volle energie en betrokkenheid wil ik de komende jaren verder werken aan het voelbaar en zichtbaar maken van deze pijlers. Samen met het college, de gemeenteraad, de ambtelijke organisatie, maar vooral ook met degenen die Breda maken tot wat ze is: de bewoners, ondernemers en organisaties in de stad en alle dorpen en wijken.”

Hoe nu verder?

De gemeenteraad heeft een positieve aanbeveling naar de Commissaris van de Koning in Brabant gestuurd. Deze wordt vervolgens naar het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gebracht. In de komende maanden zal de officiële benoeming voor Paul Depla voor zijn tweede Bredase ambtstermijn plaatsvinden.

Lees ook:

Sabine & Andrew

Bredase Sabine en Andrew wonen met hun gezin op Ibiza: ‘We vertrokken zonder plan’

Sommigen blijven voor altijd in de Parel van het Zuiden, bij anderen gaat de wanderlust maar niet we...

Wil je zien: 9 x dit was Breda in de jaren 90

Van nieuwbouwwoningen tot een spiksplinternieuw station: in de loop der jaren ondergingen sommige pl...
haagdijk

[VIDEO] De Haagdijk is een fietsstraat en zo ziet het er nu uit

Vanwege werkzaamheden was de Haagdijk van 21 september tot 20 november in delen afgesloten. De gemee...

adv.