Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Midlifecrisis? Zoveel motorrijders zijn er in Breda

Door Jennifer da Graça 28 juni 2020

In coronatijd leken ze in Breda overal vandaan te komen: motorrijders. Ook nu de maatregelen langzaamaan versoepeld worden, is dit droge en zonnige weer een ideaal moment om met je gemotoriseerde tweewieler een rondje over de Parel van het Zuiden te maken. Hoeveel motorrijders zijn er eigenlijk in Breda?

Om met de landelijke cijfers te beginnen: in vergelijking met 2014 telde Nederland aan het begin van dit jaar bijna 680.000 motorrijders. dat is een stijging van vier procent.

In Breda

Landelijk zijn er motorrijders bijgekomen, maar hoeveel mensen met een motorrijbewijs heb je in Breda? Op de eerste dag van dit jaar 13.719, zo’n 9,2%. Ter vergelijking met de buurgemeenten: in Etten-Leur gaat het om 10,9%, in Oosterhout 11,1%  en in Zundert gaat het om 11,5%. Dan blijft Breda een beetje achter!

Tekst loopt verder onder de kaart.

 

Nederlanders met een motorrijbewijs

Op 1 januari 2020 hadden ongeveer 1,5 miljoen Nederlanders een motorrijbewijs. Dat zijn er bijna 63.000 meer in vergelijking met 2014. Dat is een stijging van 4,4 procent. Vooral mensen in de leeftijd 5-65 jaar haalden in de afgelopen jaar massaal hun rijbewijs. Het ging hier om een stijging van zo’n 22,5 procent. Tussen de 30-40 jaar en zéker tussen de 40-50 jaar haalden mensen minder vaak hun rijbewijs.

Leeftijd motorbezitters

Bij sommige mogen mensen wordt ‘midlifecrisis‘ en ‘motorrijbewijs’ in één adem gebruikt. Uit de cijfers lijkt dit ook te kloppen. Onder de groep 50-65 jaar is er sinds 2014 een grote stijging van het aantal motorbezitters te zien, in vergelijking met andere leeftijdsgroepen. Het gaat hier om een stijging van bijna elf procent. Bij de mensen onder de vijftig jaar is juist het tegenovergestelde te zien. In de leeftijd 40-50 jaar daalde landelijk het aantal mensen dat hun rijbewijs haalde met ruim 21 procent.

Lees ook:

belcrum beach

Genieten! 5 x superleuke dingen om te doen dit weekend in Breda

Word je ook zo blij als het weekend in zicht is? Wij ook! Twee vrije dagen om te relaxen, te borrele...
holger brandon bjorn burgers

Holger en Brandon van BJÖRNBURGERS laten zien dat vlees eten geen must is

'Is het vegetarisch? Nee, dan hoef ik niet.' Het is een uitspraak die eigenaar Holger Breukink (37) ...

Mag dat: je auto wassen op de stoep in Breda?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...

adv.