Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Oude mappen weggooien bij het oud papier, mag dat?

Door Thijs van den Houdt 24 oktober 2018

Wie net zijn diploma behaald heeft zou het liefst al die aantekeningen en mappen vol papieren uit het raam donderen! Of heb je nog een zolder vol oude administratie van een overleden opa en wil je ervan af: dat kan natuurlijk, maar waar moet je die ordners weggooien? 

Bij het oud papier bijvoorbeeld?

Helaas, je mag die mappen niet in één keer met inhoud bij het oud papier mikken. Als je het hélemaal goed wilt doen volgens Milieu Centraal, haal je eerst alle papieren eruit – die mogen natuurlijk wél bij het oud papier – en gooi je de tabbladen bij het plastic afval of het oud papier. Dat hangt ervan af waarvan ze gemaakt zijn. Daarna haal je de ijzeren ringen eruit, die neem je later een keer mee naar de milieustraat. Tot slot gaat de kaft bij het restafval.

Dat is wel érg veel moeite voor een map

Omdat de kaft van een ordners en multomappen vaak geplastificeerd is, mag hij niet – zoals veel mensen denken – bij het oud papier. Zo gaat het opruimen dus wel een tijdje duren! Gelukkig mogen we de map – zonder papieren erin natuurlijk – volgens Afvalwijzer Breda in zijn geheel bij het restafval kieperen. Dat scheelt weer!

Lees meer: 

koffiepads

Mag je gebruikte koffiepad bij het gft-afval?

Terwijl de broodrooster je brood langzaam knapperig maakt en een eitje gezellig in kokend water ligt...

Héérlijk gegeten, maar mogen de mosselschelpen bij het gft?

We zitten weer middenin één van de beste seizoenen van het jaar, namelijk het mosselseizoen! Klassie...

Meer over

Gemeente

adv.