Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: zomaar overal de elektrische deelscooter parkeren in Breda?

Door Daphne Geelink 23 juli 2020

Ze staan overal: de elektrische deelscooters van GO Sharing. Midden op het Kasteelplein, op het pad in Park Valkenberg of op de stoep in de Willemstraat zien we regelmatig de felgroene tweewielers staan. Hoe zit dat eigenlijk met parkeren? Mag je de scooters overal neerzetten?

Wanneer je de scooter gebruikt en deze ergens neer wilt zetten, kan dit alleen in de daarvoor aangewezen zones. In de app van GO Sharing zie je welke gebieden dit zijn. Echter wordt hierbij geen rekening gehouden met stoepen of paden waar je normaal je tweewieler niet mag parkeren. Hoe zit dat?

Bij nietjes of stallingen

De website van GO Sharing vermeldt dat je bij het parkeren wel rekening moet houden met de regels en de omgeving. Dat betekent: bij nietjes of de daarvoor geschikte stallingen. Tijd om de gemeente Breda in te schakelen, want kun je een boete krijgen als je de scooter niet juist parkeert?

Een woordvoerster van de gemeente vertelt: “Binnen het gebied waar de gemeente controleert op fietsparkeren en scooterparkeren mogen ze alleen bij de nietjes staan óf op de daarvoor aangewezen plaatsen, zoals het trottoir bij de Willemstraat.” Het ruimen van (brom)fietsen gebeurt vooral op plekken waar de meeste overlast is: in het centrum, rond het station en de winkelcentra. “Wanneer ze op een ongewenste plek geparkeerd worden, kunnen ze door handhaving van de gemeente Breda opgehaald worden. Net zoals dat kan gebeuren met een gewone fiets of scooter.”

Wie is er verantwoordelijk?

Is een scooter verkeerd geparkeerd en wordt deze opgehaald door de gemeente? “Dan kan GO Sharing deze ophalen bij het fietsdepot. De kosten zijn dan voor het bedrijf, maar deze zullen zij verhalen op de laatste gebruiker van de scooter.” Je bent dus zelf verantwoordelijk voor hoe en waar je de scooter parkeert.

Lees ook:

Mag dat: fietsen over het middenstuk van de Willemstraat?

De Willemstraat werd in 2017 nog uitgeroepen tot de beste openbare ruimte van Nederland. Het is een ...

[VIDEO] Zo werkt het: wij testen de nieuwe elektrische deelscooters in Breda

Je hebt ze vást al voorbij zien komen: de opvallende, groene deelscooters die sinds een week of twee...
station breda coronaproof

Mag dat: skeeleren door station Breda?

Op een mooie zomerdag besluit je de skeelers uit de kast te halen om Breda te verkennen. Eenmaal bij...

Meer over

Gemeente

adv.