Mag dat, voor je eigen oprit op straat parkeren in Breda?

Door Daphne Geelink 25 april 2019

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet precies wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, MAG DAT? Deze week: mag je je auto voor je eigen oprit parkeren op straat in Breda?

Goed, we weten allemaal dat je je auto niet voor de oprit van iemand anders mag parkeren. Daar kun je een dikke, vette prent voor krijgen. Maar misschien heb jij wel twee auto’s. Nummer één zet je op de oprit en nummer twee wil je ervoor zetten. Want de enige die uit de oprit kan komen ben jij zelf (of je partner) dus je belemmert niemand. Ideaal, toch? Of stel: je garage staat vol oude zooi, dus je zet je auto op straat, voor de garagedeur. Logische oplossing, toch?

Helaas, het mag niet

Helaas hebben we slecht nieuws: parkeren voor een inrit of uitrit, zelfs als het je eigen in- of uitrit is, mag niet. Dat lezen we in artikel 24 van de RVV (Reglement verkeersregels en verkeerstekens). De enige manier waarop dit wel zou mogen, is als staat aangegeven op een officieel bord dat jij jouw auto op die specifieke plek voor de oprit mag parkeren.

Zomaar een boete

Denk je nu, ach ik belemmer niemand en doe het toch? Dat kan je een boete opleveren. Want een langslopende agent weet niet of jouw auto op dit adres thuishoort. Die agent kan dus gewoon denken dat een wildvreemde weigert om parkeerkosten te betalen en daarom voor een oprit staat, bijvoorbeeld. Ook is het voor agenten niet altijd op te zoeken of een auto op een bepaald adres thuishoort, bijvoorbeeld bij lease-auto’s.

Lees ook:

parkeren in Breda centrum

Hier kun je gratis of goedkoop parkeren in Breda

Ga je met de auto naar het centrum van Breda? Maar heb je geen zin om vele euro’s af te rekenen bij ...
parkeren

Mag dat: je werkbus voor de deur van de buren parkeren?

Regels: je houdt je er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms w...
oplaadpaal

Parkeren bij een oplaadpaal als je geen elektrische auto hebt, mag dat in Breda?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Soms weten we ...

adv.