Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: skeeleren door station Breda?

Door Daphne Geelink 9 juli 2020

Op een mooie zomerdag besluit je de skeelers uit de kast te halen om Breda te verkennen. Eenmaal bij het gerechtsgebouw aangekomen, rijd je langs het kleurrijke fietspad richting het station. Het liefst skeeler je het station door richting Park Valkenberg, maar mag dat ook?

Eerst maar eens opzoeken wat de verkeersregels voor skeeleraars zijn. De website van Rijksoverheid vermeldt dat je met skates, skeelers, inlineskates, rolschaatsen, een step of een skateboard voor de wet een voetganger bent. Dit betekent dat je je moet houden aan de verkeersregels voor voetgangers. Dit zou betekenen dat je ook door het station mag rijden, toch?

Antwoord van de gemeente en NS

De gemeente Breda vertelt ons het volgende: “Mensen op skeelers worden gezien als voetgangers en mogen in theorie ook door het station heen. Het kan wel zo zijn dat het station zelf speciale huisregels heeft.” Check. Check. Dubbelcheck. Op naar de Nederlandse Spoorwegen die ons het verlossende antwoord geeft.

“Het staat niet specifiek beschreven”, vertelt een woordvoerster van NS. “Het mag in principe wel, maar we hebben het liever niet. Het station is er voor reizigers die er in alle rust moeten kunnen lopen, zonder gevaar te lopen. Zolang iemand netjes door het station skeelert zonder overlast te veroorzaken, is skeeleren op station Breda niet verboden. Maar moeten mensen uit de weg springen en zorgt iemand voor een gevaarlijke situatie, dan kan diegene een boete krijgen.”

Wat kies jij?

Wil je echt de verkorte route nemen richting Park Valkenberg? Rijd dan rustig door het station zonder anderen te hinderen. Wanneer je geen haast hebt, kun je ook omrijden langs de Terheijdenstraat en de Delpratsingel. Your choice! 

Zo, jij weet nu of je mag skeeleren door het station. Loop jij ook weleens door de stad en denk je: mag dat? Mail dan naar [email protected] en wie weet lossen we jouw vraag op.

Lees ook:

Love is in the air! 5 x treinflirts op station Breda

Of je nu in een superleuke kleffe relatie zit of happy single bent: soms is het leuk om weg te drome...
reclame fietsgedeelte

Bredaas mysterie: alle reclameborden op station Breda zijn leeg

Op station Breda lopen iedere dag bijna 36.000 reizigers. Ben jij er daar één van? Dan is het je vas...
perron 1 op station breda

Trein gemist? 8 x deze dingen kun je doen op station Breda

Haastend ren je door het station in die hoop die ene trein te halen. Dan ben je nog nét op tijd thui...

Meer over

Gemeente

adv.