Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: parkeren bij een oplaadpaal in Breda als je geen elektrische auto hebt?

Door Jennifer da Graça 11 juli 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Deze week: als je geen ander plekje kunt vinden, mag je een niet-elektrische auto dan bij een oplaadpaal parkeren?

De gemeente Breda wil in 2044 energieneutraal zijn. Elektrisch rijden is in dat geval zéker een goed idee. Inmiddels zijn er in Breda dan ook veel oplaadpalen voor elektrische auto’s te vinden. Soms lijkt het of er bij deze palen nooit een auto staat, terwijl jij je met je ‘gewone’ auto suf zoekt naar een plekje. Is het dan verboden om op zo’n plek te parkeren met een niet-elektrische auto?

Verboden

Het simpele antwoord is ja. Volgens de beleidsregel voor openbare oplaadpalen van de gemeente Breda moet een (elektrische) auto die bij een laadpaal geparkeerd staat bezig zijn met opladen. Is dit niet het geval, dan gebruik je de parkeerplaats onrechtmatig en kun je een boete krijgen. Sta je in een parkeervergunninggebied? Dan moet je in het bezit zijn van die parkeervergunning of parkeerbelasting betalen.

Volgeladen

Neem je de regels letterlijk, dan mag je alleen bij een laadpaal staan als je auto aan het laden is. Gelukkig is de gemeente hiermee niet zo streng. Als je elektrische auto midden in de nacht volgeladen is, hoef je hem niet direct weg te halen. Maar, heb je geen elektrische auto, dan mag je zeker niet bij een oplaadpaal parkeren en moet je op zoek naar een ander plekje, helaas!

Vraag jij je ook af of iets mag?

Zo, weet je dat ook weer! Vraag jij je ook wel eens over iets af: mag dat nu eigenlijk in Breda? Laat het ons weten via [email protected] en misschien zoeken wij het wel voor je uit.

Lees ook:

singels

Mag dat: een verfrissende duik nemen in de singels?

Wekelijks vragen we ons wel iets af over Breda. Soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of n...
Uitvaartverzorging Van Gemert

Een uitvaartverzorger die écht de tijd neemt: ontmoet de familie Van Gemert

Geen vrolijk onderwerp: je uitvaart regelen. Toch is het verstandig om op z'n minst na te denken ove...

Smullen maar: deze bijzondere pizza staat op de nieuwe kaart van Doppio Espresso

Ciao bella e bello! Binnenkort op vakantie naar Italië? Of kom je graag in Italiaanse sferen, gewoon...

Meer over

Gemeente

adv.