Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: keukenpapier door de wc spoelen?

Door Jennifer da Graça 26 maart 2020

Regels zijn er genoeg, maar vaak weten we eigenlijk niet goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af, mag dat? Met deze week: mag je keukenpapier en servetten door het toilet spoelen? 

Je hebt de foto’s van lege schappen in de supermarkt vast voorbij zien komen. Gelukkig is er nog méér dan genoeg wc-papier in Nederland, zoals je hier kunt zien. Hamsteren is dus niet nodig. Toch zette het fenomeen ons aan het denken en we vroegen ons af: wat doe je als je geen wc-papier in huis hebt? Mag je dan keukenpapier door het toilet spoelen?

Wc-papier

De samenstelling van toiletpapier is zo ontwikkeld dat het makkelijk en goed afbreekt na het doorspoelen. Het is dunner dan bijvoorbeeld papier van een keukenrol. Wc-papier lost eenvoudig op, terwijl keukenpapier is gemaakt om stevig te blijven ook al wordt het nat, net als servetjes.

Loodgieter

Ook Rioolservice Breda waarschuwt voor het doorspoelen van keukenpapier: “Zeker niet doen! Keukenpapier lost totaal niet op en dat heeft veel invloed op je leidingen. Dat is niet zelf op te lossen en dan heb je eigenlijk ons nodig om het op te lossen. Is je wc-papier op en gebruik je iets anders? Spoel dat dan in ieder geval niet door de wc.”

Het advies is dus: niet door de toilet spoelen die keukenrol of vochtige doekjes. Ook als je écht geen toiletpapier hebt. Gooi het gewoon in de vuilnisbak.

Lees ook:

woonboot nijverheidssingel breda

Woningnood in Breda: mag je zomaar een woonboot aanleggen?

De woningnood is hoog in Breda: de huizenprijzen stijgen, er staan weinig passende woningen te koop ...

Mag dat: zoveel huisdieren hebben als je wilt in Breda?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te breken. Maar soms wete...
terras in Breda studie

Mag dat: fietsen door Breda als je alcohol hebt gedronken?

Hoppa! Je gaat weer naar huis na een fijne stapavond en rijdt op je fiets naar huis. Natuurlijk heb ...

adv.