Mag dat, je woning verhuren in Breda als je op vakantie gaat?

Door Daphne Geelink 2 mei 2019

Ga je er eventjes tussenuit? Wij begrijpen dat zo’n vakantie al duur genoeg is en dat je misschien wat extra centjes wil sprokkelen door je woning te verhuren. Of misschien vind je het gewoon niet fijn om je huis onbemand achter te laten. Maar mag dat zomaar, je woning verhuren?

Wij vonden antwoord op deze brandende vraag: in Breda hoef je geen vergunning aan te vragen bij de gemeente voor het verhuren van je woning. Wél moet de hypotheekverstrekker van je huis ermee akkoord gaan. Wil je je woning een tijdje verhuren? Dan kun je dat gewoon rechtstreeks aan je hypotheekverstrekker vragen. Dit geldt natuurlijk alleen als je een woning hebt gekocht.

Staat je huis te koop en wil je deze verhuren? Dan gelden er íets andere regels. Hierbij is het aan te raden om een ‘vergunning tijdelijke verhuur’ volgens de leegstandswet aan te vragen. Zo heb je als verkoper meer rechtsbescherming. Handig als je je huis verkocht hebt en de huurder weigert om de woning te verlaten. De maximale termijn van deze vergunning is vijf jaar.

Huurwoningen

En een huurhuis dan? Ook dat zochten wij voor je uit. In sommige situaties is dit mogelijk, maar ook hier moet je rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder. Gewoon netjes toestemming vragen en dan is er een grote kans dat je onbezorgd op vakantie kunt.

Contract opstellen

Of je nu een huur- of koopwoning onderverhuurt, het is altijd aan te raden om een contract op te stellen met je onderhuurder. Dan weet je allebei waar je aan toe bent 😉

Zoooo… jij weet nu dat je je woning gewoon mag onderverhuren als je op vakantie gaat. Superhandig! Stel jij jezelf ook wel eens vragen en ben je benieuwd of dit mag in Breda? Stuur dan een berichtje naar [email protected] en wij zoeken het voor je uit.

Lees ook:

Mag dat, voor je eigen oprit op straat parkeren in Breda?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet precies wat er wel of niet mag. Da...

Mag dat, je huis een vrolijk kleurtje geven?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...
chipszak afval

Mag dat, je lege chipszak bij het restafval gooien?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Meer over

Gemeente

adv.