Mag dat, je theezakje bij het restafval gooien in Breda?

Door Daphne Geelink 9 mei 2019

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Daarom vragen wij ons bij heel veel dingen af: mag dat? Met deze week: mag je jouw theezakje bij het restafval gooien?

Vind je het ook heerlijk om met vrienden, familie of collega’s lekker te theeleuten? Wij dus ook… Op de redactie houden we wel van een theetje, waardoor we ons afvroegen: waar hoort het theezakje thuis als we ‘m weggooien? De regels voor afvalscheiding zijn in iedere stad anders en daarom gingen we op onderzoek uit.

Scheidingsinformatie

Wij struinden de website van de gemeente af om het antwoord te vinden. Hier vonden we een handig overzicht met alle scheidingsinformatie, zodat je precies weet wat waar thuishoort. En ja hoor, theezakjes staan ook in dit overzicht. De gemeente laat weten dat theezakjes bij het groente-, fruit- en tuinafval horen en dus niet bij het restafval.

Overigens is het wel belangrijk om te bekijken van welk materiaal het theezakje gemaakt is. Theezakjes met een touwtje of nietje kunnen bij het gft-afval. Ken je die hippe driehoekzakjes? Die zijn vaak gemaakt van nylon en kunnen niet worden gecomposteerd. Even opletten dus!

Mag dat

Weet je dat ook weer! Vraag jij je ook wel eens af: mag dat nu eigenlijk in Breda? Laat het ons weten via [email protected] en misschien zoeken wij het wel voor je uit.

Lees ook:

belcrum

Mag dat, je woning verhuren in Breda als je op vakantie gaat?

Ga je er eventjes tussenuit? Wij begrijpen dat zo'n vakantie al duur genoeg is en dat je misschien w...

Mag dat, voor je eigen oprit op straat parkeren in Breda?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet precies wat er wel of niet mag. Da...

Mag dat, je huis een vrolijk kleurtje geven?

Regels zijn er genoeg, maar best wel vaak weten we eigenlijk niet zo goed wat er wel of niet mag. Da...

Meer over

Gemeente

adv.