Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je hond uitlaten of een blokje om als je positief bent getest?

Door Jennifer da Graça 29 november 2020

Wanneer je positief getest bent op het coronavirus, zul je een tijdje in quarantaine moeten. Geen fysiek contact meer met de buitenwereld, je leeft enkel en alleen in je eigen huis. Maar wat als je een hond hebt, of je wil een stukje wandelen… mag dat dan in Breda? Wij zochten het uit.

Komen de muren op je af terwijl je in quarantaine zit? Dan snak je er waarschijnlijk naar om even naar buiten te gaan. Mag je, eventueel ’s avonds laat of vroeg in de ochtend, een wandeling maken en een frisse neus halen? Of even met je hond naar bijvoorbeeld het Mastbos, Park Valkenberg of het Markdal?

Navraag bij de Veiligheidsregio Midden-West Brabant

Navraag bij de Veiligheidsregio Midden-West Brabant – waar Breda onder valt – maakt het in een klap duidelijk. Een woordvoerder zegt: “Nee, je mag niet de hond uitlaten, boodschappen doen of andere zaken buitenshuis. Het is de bedoeling dat je binnen blijft en niet in contact komt met anderen. Ook geen bezoek ontvangen.”

Regels

Op de pagina van het RIVM voor mensen die positief getest zijn op het virus staat: “U mag niet naar buiten, naar school, de winkel of naar het werk.” En hoe zit het dan als een van je huisgenoten positief is getest, maar jij niks hebt? De woordvoerder van de veiligheidsregio legt uit: “Je mag naar buiten, mits je zelf geen absoluut klachten hebt. Het dringende advies is wel zoveel mogelijk thuis te blijven en contact met anderen te vermijden.” Blijf dus alsnog zo veel mogelijk binnen en ga alleen naar buiten voor het hoognodige.

En voor de hond?

Hoe zit het dan als je een hond hebt? Daarover zegt de veiligheidsregio het volgende: “Zolang je in quarantaine zit, maar geen corona of coronagerelateerde klachten hebt, mag je de hond uitlaten. Heb je wel corona(klachten)? Vraag dan iemand anders je hond uit te laten.

Lees ook:

Update coronacijfers: zo zit het met het aantal besmettingen in Breda

In de afgelopen week rapporteerde de GGD 402 nieuwe meldingen van Bredanaars die positief zijn getes...

Corona heeft geen invloed op de huizenmarkt: dit zijn de verhuiscijfers van Breda

De economie mag dan vanwege het coronavirus stappen terug hebben gedaan, de huizenmarkt in Nederland...

Hé Bredanaar! Test met deze quiz hoe goed jij de coronaregels kent

Mag oma nog mee wandelen over het Laarzenpad? En mag de kleine nog naar zwemles? Hoe zit het nu met ...

adv.