Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: je hond aan een paal aanlijnen als jij boodschappen doet?

Door Daphne Geelink 12 december 2019

Bij veel supermarkten in Breda is jouw trouwe viervoeter niet welkom. Dit heeft alles met hygiëne te maken. Maar waar laat jij je hond als je even snel een boodschapje moet doen tijdens een blokje om? Aanlijnen aan een paal? Mag dat wel?

Een herkenbare situatie voor alle hondenbezitters: je wilt gaan koken, maar je ontdekt dat je geen peper meer in huis hebt. De hond kan ook wel wat frisse lucht gebruiken en daarom besluit je om hem mee te nemen naar de supermarkt. Op de deur van de winkel hangt een sticker waarop staat dat je hond niet mee naar binnen mag. Wat nu?

Niet lokaal geregeld

Om erachter of je je hond aan een paaltje mag aanlijnen, raadpleegden we eerst de APV van Breda. Na een zoektocht kwamen we tot de conclusie dat dit niet lokaal geregeld is. Door naar de volgende bron die ons wellicht kan helpen: de dierenpolitie.

Wat blijkt? Er zijn geen regels voor, waardoor het dus gewoon mag. “Maar als dieren té lang vastgebonden zitten, kun je wel een melding bij de dierenpolitie maken. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een hond lang in de volle zon zonder water zit. Dan komen we langs en kijken we ter plaatse wat we kunnen doen”, vertelt een medewerker van de dierenpolitie. Voor een korte boodschap mag je je hond dus gewoon aan een paaltje lijnen.

Lees ook:

mastbos

Mag dat: je hond los laten lopen in het Mastbos?

Op de dagen dat het even niet regent, is het heerlijk om een wandeling in het bos te maken. Heb je e...

Mag dat: fietsen met een paraplu in je handen?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
container voortuin

Mag dat: je container in je voortuin zetten in Breda?

Soms weten we niet zo goed wat er wel of niet mag in Breda. Daarom vragen wij ons bij heel veel ding...

Meer over

Gemeente

adv.