Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak je borst maar nat: 5 x grote veranderingen in Breda

Door Daphne Geelink 7 oktober 2019

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Breda! Maak je borst maar nat, want er gaan flink wat veranderingen plaatsvinden in onze stad. Wij zetten een aantal grote plannen voor Breda op een rijtje die – na uitwerking – wellicht de skyline iets doen veranderen.

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Nieuwe Mark

De Nieuwe Mark komt er écht aan! Het plan is om de kleine rivier vanaf de Markendaalseweg via de Seelingkazerne te laten aansluiten op het water aan de Vredenburchsingel. De gemeente Breda maakte een video met hoe het stadscentrum van Breda er uit moet gaan zien. Ziet er heel tof uit, toch?

Een ander aanzicht

Je ziet meer groen in de binnenstad en er komt een fiets- en wandelroute richting het centrum van de stad. Het plan gaat zo’n 25 miljoen euro kosten, maar zorgt er wel voor dat Breda een heel ander aanzicht heeft straks.

De aanleg van het Seelig Park

Foto: indebuurt Breda

Het plan voor de Nieuwe Mark brengt ook een andere grote verandering met zich mee. Breda krijgt een nieuw stadspark: het Seelig Park. Het duurt nog even, want vanaf 2022 wordt het zuidelijke deel van de Seeligkazerne tot een stadspark omgetoverd. Dat meldt BN DeStem begin dit jaar.

Herinrichting

De gemeente wil Seelig-zuid kopen. Het is nu een groen terrein met weinig bebouwing en daar wil de gemeente verandering in brengen. Het plan is om Seelig-zuid te herinrichten en er een openbaar stadspark van te maken. Er ligt ook een plan om van de bekende witte huisjes recreatiewoningen te maken.

Spoorzone

station breda
Foto: indebuurt Breda

Een andere grote verandering in onze stad is de Bredase spoorzone. Daar is al heel veel gebeurd, maar er gaat ook nog veel komen. Het Gerechtsgebouw, de Willemstraat, Stationslaan en Speelhuislaan zijn al flink onder handen genomen mét resultaat. Een verandering die de komende jaren plaats gaat vinden zijn de vele woningen die worden bijgebouwd:

  • Eureka (220 woningen en herontwikkeling van De Faam)
  • Drie Hoefijzers Noord (270 woningen)
  • 5Tracks (250 appartementen, kantoorruimte, hotel met 180 kamers en parkeergarage)
  • Thes (119 appartementen, Albert Heijn en parkeergarage)
  • Klavers Jansen (87 woningen en appartementen)
  • Strip aan de Belcrumhaven (350 woningen in het Havenkwartier)

Bij BN DeStem lezen we dat er binnenkort meer duidelijk wordt over de haalbaarheid van de Strip.

Vernieuwing van de Haagdijken

Foto: indebuurt Breda

De Haagdijk en de Nieuwe Haagdijk, samen de Haagdijken, moeten ‘vitale, verrassende en verbindende stadsstraten voor iedereen’ worden. Dat laat de gemeente een aantal weken geleden weten. Ondernemers, pandeigenaren en bewoners hebben het idee om de Haagdijken te vernieuwen. Zij presenteerden op 12 oktober een plan om de straten te verbeteren.

Sfeer op de Haagdijk

Zoals je vast wel weet, is de sfeer op de Haagdijk al langere tijd een issue. De straat nodigt nu níét echt uit om er een langere tijd rond te hangen. Ook omdat auto’s er weleens te hard rijden. Het plan moet de straat nieuw leven in blazen. Zo komen de pareltjes in de straten echt tot hun recht.

Meer lees je op de website van de Haagdijken.

Houtmarkt

houtmarkt brandfield breda
Foto: indebuurt Breda

Ah, dit beeld ken je vast wel: de nieuwe Houtmarkt is namelijk volop in ontwikkeling. De bouwwerkzaamheden zijn klaar en dat betekent dat de ene na de andere zaak in de nieuwe passage opent. Onder andere Rituals, cadeauwinkel WAAR en eazie zijn nu hier gevestigd. Er staan nog een aantal panden leeg en het plan is natuurlijk om die de komende tijd op te vullen. Welke winkel zie jij graag terug in de Houtmarktpassage?

Dit heb je gemist op indebuurt:

Vlogger Kim tovert een saaie cabin om tot gezellige woonruimte en jij kunt items winnen!

Smul jij van alle ingerichte woonkamers in de IKEA, doe jij niets liever dan YouTubevideo's kijken o...

Vintagelovers opgelet: hier scoor je zomerkleding voor €1,- per item (!)

"Hey, Macklemore, can we go thrift shopping?" Als dit zinnetje jou als muziek in de oren klinkt, heb...
de vesting

Café de Vesting gaat weg, maar er komt iets heel tofs voor terug

De exploitatie van Café de Vesting aan de Vismarktstraat is verkocht. Dat lezen we op de Facebookpag...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.