Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lekker toeren! Breda krijgt elektrische deelscooters

Door Daphne Geelink 18 juni 2020

Door heel Breda komen vierhonderd elektrische deelscooters te staan. De eerste tweehonderd stuks worden in etappes over de stad verspreid, na de zomer volgt de rest. Wethouder Daan Quaars nam donderdagmiddag de allereerste e-scooter in gebruik.

“De e-deelscooter is slim, schoon en flexibel te gebruiken. We zien dat mensen momenteel heel goed nadenken over hoe ze van A naar B gaan. Hoe mooi is het dan dat je als stad andere soorten vervoer kan bieden”, aldus wethouder Quaars. De deelscooter is door iedereen te gebruiken die minimaal 16 jaar is en in het bezit is van een scooter- of autorijbewijs.

En zo werkt het

Via de app Check en/of Go Sharing kun je een e-scooter zoeken, reserveren, openen en weer afsluiten. We horen je al denken: wa kost da? Je betaalt tussen de 23 en 29 cent per minuut wanneer je de deelscooter gebruikt. Voor het parkeren van dit fancy vervoersmiddel gelden dezelfde regels als voor je stalen ros: bij nietjes of de daarvoor geschikte stallingen. Is de accu leeg? Dan wordt die ter plekke door de bedrijven Check en Go Sharing vervangen.

Leerperiode

De gemeente ziet komend jaar als leerperiode, om te kijken waar en hoe het gebruik van de elektrische deelscooters gereguleerd moet worden. Over een jaar wil de gemeente een vergunningenstelsel klaar hebben, waarna bedrijven zich in kunnen schrijven om meer met deelmobiliteit in de stad aan de slag te gaan.

Lees ook:

laarzenpad breda

3 x wandelingen in Breda met een vleugje buitenland

Voor een mooie wandeling met een beetje buitenlandgevoel hoef je Breda helemaal niet uit. Deze drie ...

Rondneuzen: 9 x deze Bredase online accounts verkopen toffe vintage spullen

Gaat je hart sneller kloppen van een vintage pareltje, maar ontbreekt het je aan tijd (of zin) om st...
Havermarkt

Meeblèren bij Ameezing en meer: 7 x dit missen we aan uitgaan in Breda

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat we stonden te springen in Bruxelles, een biertje dronken bij...

adv.