Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hulp voor het bedrijfsleven: gemeente Breda biedt uitstel van betalingen

Door Jennifer da Graça 25 maart 2020

Het is geen verrassing dat de maatregelen om het coronavirus te bestrijden er flink inhakken bij Bredase bedrijven en ondernemers. Daarom bieden burgemeester Depla en de wethouders tot eind juni uitstel van betaling voor lokale belastingen. En dat is niet het enige.


Op de website van de gemeente staat om welke maatregelen het gaat. Deze gaan per 25 maart 2020 in. Wij lichten ze hieronder toe.

Met man en macht

“Wij zien dat veel ondernemingen, instellingen in verschillende sectoren het acuut moeilijk hebben”, laat wethouder Boaz Adank weten. “Het wegvallen van inkomsten en omzet heeft heel veel impact. Als gemeente zetten we nu een eerste stap om enige verlichting te geven. We zullen nog flink wat huiswerk met elkaar moeten doen om deze crisis het hoofd te kunnen bieden. Maar één ding is zeker, we gaan alle zeilen bij zetten om het op te lossen. We zetten ons met man en macht in om acute financiële problemen bij onze inwoners en ondernemingen op te vangen.”

Uitstel van betaling

De grootste maatregel is de uitstel van betaling die geldt voor lokale belastingen en heffingen, afvalheffing, riool- en onroerend zaakbelasting. Tot eind juni wordt uitstel van betaling gegeven voor facturen die de gemeente Breda verstuurt voor geleverde diensten. Denk hierbij aan het ophalen van bedrijfsafval of het verhuren van gebouwen en sportvelden die nu niet gebruikt kunnen worden. Ook hoeven ondernemers tot 2021 geen toeristenbelasting meer af te dragen.

Vouchers

Moet je als MKB-ondernemer extra financiële stukken overleggen aan de bank? In sommige gevallen kun je bij de gemeente terecht voor een voucher.

Noodfonds

De gemeente start het noodfonds COVID-19, voor bedrijven die normaal gezien aanspraak maken op rijksregelingen, waarbij het nu te lang duurt. Het gaat om een éénmalig bedrag van vierduizend euro, wat je als bedrijf renteloos kunt lenen. In het fonds zit op dit moment 1,2 miljoen euro.

Subisies

De gemeente kijkt naar de betalingen van verleende subsidies aan bedrijven in acute nood. Ze zoeken nog uit hoe dat uitpakt voor organisaties in de cultuur- en evenementenbranche, omdat die normaal gezien subsidie op basis van activiteiten krijgen.

Extra ondersteuning

Als ZZP-er of MKB kun je bij Business Coach Breda een gratis adviesgesprek aanvragen.

Vanaf aanstaande vrijdag 10.00 uur kunnen bedrijven aanvragen doen via de website van de gemeente.

Lees ook:

coronavirus breda

Coronavirus in Breda: alle ontwikkelingen op een rij

Het zal je ongetwijfeld niet ontgaan zijn dat het coronavirus Breda heeft bereikt. Inmiddels zijn me...

Hiervoor staat de ‘gouden stok’ op de gevel van het Bredase gemeentehuis

In bijna elke Bredase straat is wel iets bijzonders te vinden: van een apart beeld tot een verrassen...

Gemeente Breda komt met noodplan voor Bredanaars met directe geldproblemen

Bredanaars die acute geldproblemen hebben door het coronavirus kunnen vanaf dinsdag 17 maart mogelij...

Meer over

Corona Gemeente

adv.