Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: dit zijn de heetste en koelste plekken van Breda

Door Daphne Geelink 6 augustus 2020

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even. Trek je de hitte niet meer en ben je op zoek naar verkoeling? Dan zijn er plekken in Breda waar het zo 2 graden koeler kan zijn dan de rest van de stad. En waar in Breda lopen de temperaturen het hoogst op? Wij zochten het voor je uit.

Goed nieuws voor iedereen die graag in Park Valkenberg zit: dit is een van de koelste plekken van Breda, samen met de Markkade. Sowieso kun je beter aan de rand van de stad wonen, want daar kan het wel 1,4 graden koeler zijn dan in de rest van Breda (weilanden niet meegerekend).

Heetste plek van Breda

Maar waar in Breda is het warmer dan in de rest van de stad? In de binnenstad is het – logischerwijs – warmer dan in de wijken aan de rand van Breda. Vooral het stuk rond de Odilia van Salmstraat en Nieuwe Huizen is warmer dan de rest van Breda. De temperatuur kan wel met 2 graden verschillen! Ook op het Kasteelplein en richting de Vincent van Goghstraat is het een stuk warmer.

Hoe kan dat dan?

De temperatuur kan tussen weiland en stad wel met 10 graden verschillen. Dat heeft te maken met het feit dat het zonlicht in de steden wordt vastgehouden en makkelijker wordt opgenomen door de bebouwing en het asfalt. Op plekken waar veel mensen dicht op elkaar wonen – zoals de binnenstad dus – kan de temperatuur al snel oplopen. Ook de nabijheid van natuur en water heeft effect op de temperatuur. Op de kaart hieronder zie je ook dat plekken aan het water of aan de rand van Breda koeler zijn dan de rest van onze stad:

Foto: Stedelijk hitte-eiland effectkaart van Atlas Natuurlijk Kapitaal. www.atlasnatuurlijkkapitaal.nl
zwemmen breda

Spetter, spatter, spater! Hier kun je zwemmen in Breda en omgeving

Goed nieuws, lieve Bredanaars: het wordt heerlijk weer. De hele week schijnt de zon en met temperatu...

7 x deze Bredanaars bewijzen dat je ook in eigen stad vakantie viert

We mogen weer op vakantie! Maar… wist je dat het in Breda ook helemaal niet slecht toeven is in de z...

Wow: als vrijgezel met modaal inkomen kun je nu één woning kopen in Breda

Het is nog steeds kommer en kwel op de Nederlandse huizenmarkt. Uit een nieuw onderzoek van de Hypot...

adv.