Hé bah: de eikenprocessierups is terug in Breda

Door Jennifer da Graça 16 mei 2019

Gemeente Breda laat weten dat een naar beestje weer terug is: de eikenprocessierups. Van het voorjaar tot in de zomer komt dit insectje voor in veel bomen. Op een afstandje hartstikke prima, maar zodra ze op je vallen en hun brandharen loslaten word je gek van de jeuk. Wat kun je er tegen doen?

De laatste jaren is de eikenprocessierups steeds vaker in het nieuws. Ze eten buxusplanten helemaal op en zorgen voor ongekende jeuk. Daarom is het goed om te weten dat ze weer gesignaleerd zijn!

De natuur lost het op

Opgezwollen ogen, een kriebelende keel en ontzettend jeukende bultjes: de effecten van de eikenprocessierups zijn geen pretje. Wat de gemeente hier tegen doet? De natuur een handje helpen! Door mezenkastjes op te hangen aan meerdere bomen, komt de natuurlijke vijand van de rups lekker in de buurt. Mezen eten de rupsen graag, dus dat komt erg goed uit. Op die manier gaat de gemeente de hoeveelheid rupsen op een natuurlijke manier tegen.

Doe een melding

De gemeente bestrijdt de rups in de openbare ruimte. Zie jij bomen bezaaid met rupsen en heb je het idee dat de gemeente hier niet van op de hoogte is? Doe een melding. Heb je last van de eikenprocessierups in eigen tuin? Dan zul je dit zelf moeten oplossen. De GGD geeft als tip om je tuin zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor vogels. Dat wordt vogelhuisjes en -zaad kopen dus!

Lees ook:

Mmm! De Colonie heeft een nieuwe kaart en dit is wat erop staat

De Colonie is een plek in Breda waar je het hele jaar door terecht kunt voor de lekkerste gerechten:...
treinen

Het openbaar vervoer staakt binnenkort weer, ook in Breda

Op dinsdag 28 mei staken werknemers door heel het land voor een beter pensioen. De werknemers in het...
centrum breda bredase aanbiedingen

Mag dat: een joint opsteken op straat in Breda?

Een toeter opsteken, een jonko rollen of aan je trekken komen met een stickie: de geur van wiet is i...

adv.