Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Goed om te weten: dit is de heetste plek van Breda

Door Daphne Geelink 24 juni 2019

Het is warm en dat blijft het ook nog wel even deze week. Trek je de hitte niet meer en ben je op zoek naar verkoeling? Dan zijn er plekken in Breda waar het zo 2 graden koeler kan zijn dan de rest van de stad. En waar in Breda lopen de temperaturen het hoogst op? Wij zochten het voor je uit.

Koelste plek van Breda

Goed nieuws voor iedereen die graag in Park Valkenberg zit: dit is een van de koelste plekken van Breda, samen met de Markkade. Sowieso kun je beter aan de rand van de stad wonen, want daar kan het wel 1,4 graden koeler zijn dan in de rest van Breda (weilanden niet meegerekend).

Heetste plek van Breda

Maar waar in Breda is het warmer dan in de rest van de stad? In de binnenstad is het – logischerwijs – warmer dan in de wijken aan de rand van Breda. Vooral het stuk rond de Odilia van Salmstraat en Nieuwe Huizen is warmer dan de rest van Breda. De temperatuur kan wel met 2 graden verschillen! Ook op het Kasteelplein en richting de Vincent van Goghstraat is het een stuk warmer.

Hoe kan dat dan?

De temperatuur kan tussen weiland en stad wel met 10 graden verschillen. Dat heeft te maken met het feit dat het zonlicht in de steden wordt vastgehouden en makkelijker wordt opgenomen door de bebouwing en het asfalt. Op plekken waar veel mensen dicht op elkaar wonen – zoals de binnenstad dus – kan de temperatuur al snel oplopen. Ook de nabijheid van natuur en water heeft effect op de temperatuur. Op de kaart hieronder zie je ook dat plekken aan het water of aan de rand van Breda koeler zijn dan de rest van onze stad:

Foto: Stedelijk hitte-eiland effectkaart van Atlas Natuurlijk Kapitaal. www.atlasnatuurlijkkapitaal.nl

Lees ook:

zwemmen breda

Spetter, spatter, spater! Hier kun je zwemmen in Breda en omgeving

Goed nieuws, lieve Bredanaars: het wordt heerlijk weer. De hele week schijnt de zon en met temperatu...
by roots

Jammer zeg! Binnenkort kunnen we niet meer bij By Roots eten

Slecht nieuws voor culinair Breda: restaurant By Roots aan de Ginnekenweg sluit binnenkort de deuren...

Hallo, kipliefhebbers! Dit heb je nodig voor de perfecte barbecue in Breda

Man, wat een weertje de afgelopen dagen. Wat ons betreft: barbecueweer! Ben jij een echte houtskoolh...

adv.