Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De gemeente en de Bredase horeca roepen op: ‘Blijf coronamaatregelen serieus nemen’

Door Daphne Geelink 23 juli 2020

De gemeente Breda en de Bredase Koninklijke Horeca Nederland roepen de bezoekers van de binnenstad op om de coronamaatregelen serieus te nemen en te blijven opvolgen. Uit de laatste cijfers van het RIVM blijkt dat de besmettingen weer toenemen.

Een aantal weken geleden zagen we de besmettingscijfers dalen: we mochten het terras weer op, de restaurants in en een bezoekje aan de bioscoop of het theater brengen. “Met deze verruimingen verslapte naarmate de tijd verstreek ook zichtbaar de aandacht voor de nog geldende maatregelen”, aldus de gemeente.

Met de neus op de feiten

De stijging van het aantal besmettingen drukt ons volgens de gemeente Breda met de neus op de feiten. “Het virus is niet weg en daarom is het noodzakelijk om de nog geldende regels ook echt na te blijven leven.”

De burgemeester reageert

Burgemeester Paul Depla: “Enerzijds is het begrijpelijk dat de aandacht voor de regels verslapt. Het is lastig om, nu alles weer bijna als vanouds gaat aanvoelen, je toch steeds 24/7 bewust te zijn van die maatregelen. Ik ervaar dat zelf ook. Ook ik vergeet soms het belang van afstand houden. Aan de andere kant gelden de maatregelen nog steeds en dat is niet zonder reden. Het virus is er nog steeds. De nieuwe besmettingen laten dat zien.”

“We zullen ons daarom echt aan de regels moeten blijven houden. We hebben met z’n allen zo hard ons best gedaan om de besmettingscijfers omlaag te krijgen, om de IC’s weer vrij te maken.” De burgemeester laat weten dat we het virus serieus moeten nemen en ons gezond verstand moeten gebruiken. “Zodat we zelf niet ziek worden, maar ook anderen niet besmetten. Want je wil toch niet op je geweten hebben dat je de oorzaak bent dat je moeder in het ziekenhuis of je opa op de IC terecht is gekomen?”

De Bredase horeca

De Bredase horeca heeft een manier gevonden waarop gezelligheid samengaat met de geldende regels, maar geeft ook aan dat het lastig is om de gasten erop te blijven wijzen dat het coronavirus nog steeds in ons midden is. Vooral als de alcohol vloeit, worden de grenzen losser en de afstanden kleiner, aldus de gemeente. Johan de Vos van KHN reageert: “Het laatste wat we willen is dat een avondje in de stad eindigt in een quarantaine van een volledig gezin of een heel studentenhuis. Of het sluiten van de horeca.”

Ook Johan de Vos roept Bredanaars op om verantwoordelijkheid te nemen en afstand te houden. “Zo helpen de gasten de ondernemers het beste en kunnen we met z’n allen blijven genieten van de versoepelingen. Ga elkaar nu niet knuffelen of zoenen. Val elkaar niet om de nek op straat. Ik zie het keer op keer gebeuren. Het risico is te groot en het is gewoon niet slim.”

Lees ook:

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het in Breda

Het aantal besmettingen in ons land is ook in de afgelopen week weer toegenomen. Dat blijkt uit de w...

11 x deze Bredanaars maken de stad een stukje mooier

Bredanaars hebben hart voor de stad. Dat zien we maar weer als we door Park Valkenberg lopen: hier s...

Nieuwbouw nét buiten Breda: dit zijn de laatste beschikbare woningen

Op zoek naar een nieuwe woning in de buurt van Breda? Goed om ook naar nieuwbouw te kijken! Ten oost...

Meer over

Gemeente

adv.