Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Funfact: zoveel baby’s worden er in Breda geboren

Aangeboden door Independer 20 december 2020

Nieuwe Bredanaars zijn altijd welkom en helemaal als ze ieniemienie zijn. Vorig jaar is dat ook volop gebeurd. In 2019 zijn er per 1.000 inwoners 9,4 kleine Bredanaars op de wereld gekomen. 

Dat blijkt uit cijfers van het CBS, die in kaart zijn gebracht door vergelijkingssite Independer.

Baby’s in Breda

Dat wij Bredanaars een vruchtbaar volkje zijn, blijkt uit de cijfers. In Oosterhout kwamen er 8,8 baby’s per 10.000 inwoners en in Moerdijk lag het getal op 7,7. Dit jaar werden van januari tot en met oktober 1.417 nieuwe Bredanaars geboren. Dit aantal lag in de periode van het jaar ervoor op 1.444. Nog weinig sprake van een babyboom door corona dus.

Tekst gaat verder onder kaart.
Bron: Independer

Vergeet je zorgverzekering niet

Als je een kleintje verwacht, wil je alles goed regelen. De babykamer, kinderwagen en de lijst gaat door en door. Ook belangrijk: je zorgverzekering. Nu er van alles gaat veranderen, is het goed om te kijken of je zorgverzekering nog bij je past en of je een goede dekking hebt. Sommige vergoedingen voor zwangerschap krijg je namelijk volledig vergoed uit de basisverzekering, bijvoorbeeld de controles bij de verloskundige. Voor andere vergoedingen moet je een aanvullende verzekering afsluiten. Independer heeft alles voor je op een rij gezet wat je moet weten en regelen.

Nog geen nieuwe zorgverzekering? Je kunt nog tot en met 31 december je zorgverzekering vergelijken en afsluiten.Deze bijdrage wordt je aangeboden door Independer. Meer over Independer ontdekken?

Independer

zakelijke dienstverleners

Celebeslaan 2, Hilversum

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners

adv.