Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een explosie van jeugdoverlast: zo zit het in Breda

Door Jennifer da Graça 16 juni 2020

Het aantal meldingen van jeugdoverlast is sky high. In heel Nederland kwamen er 17.000 meldingen binnen in april 2020. Dat zijn er maar liefst zevenduizend méér dan een maand eerder. Ook in Breda is het raak.

Sinds het begin van de coronacrisis ervaren meer mensen overlast door jongeren. “Het is niet zo dat jongeren nou ineens meer overlast zijn gaan veroorzaken,” licht politiewoordvoerder Mireille Beentjes toe. “Sterker nog, misschien is het zelfs wel minder. De meeste jongeren, en ook volwassenen, houden zich keurig aan de regels.”

Waarom dan?

Hoe kan het aantal meldingen dan tóch zo enorm stijgen? Het heeft waarschijnlijk toch te maken met de coronamaatregelen. De politie denkt dat mensen meer zien en sneller een melding maken omdat ze thuis zitten. Goed om te weten: het gaat hierbij om alle meldingen met de code E35 (melding overlast jeugd). Dat zijn zaken als rondslingerend afval, herrie maken of het blokkeren van een supermarktuitgang.

Cijfers in Breda

Hoe zit dat precies in onze stad? Februari was nog een ‘normale’ maand: voordat de coronacrisis begon. Die maand kwamen 18 meldingen binnen over jeugdoverlast. In maart waren dat er al 61 en in april ging dat nóg eens omhoog naar 123 meldingen. Van mei zijn er (nog) geen cijfers bekend. Ter vergelijking: in april 2019 kwamen 50 meldingen binnen. Een significant verschil dus.

Lees ook:

Leuk volgens local Azarro: ‘Dit is de place to be voor beergeeks’

De beste plekjes in Breda? Die ontdek je door echte locals. Regelmatig vragen we Bredanaars om hun f...

Bredaas mysterie: wat doet dat hangbuikzwijn aan de Veemarktstraat?

Het is een bekende plek om elkaar te ontmoeten, uit eten te gaan of een borrel te drinken: de Veemar...

9 x koophuizen voor €250.000,- of minder in Breda

Een koopwoning waarvoor je niet teveel betaalt: dat willen we allemaal wel. Helaas kan dit nogal een...

Meer over

112 Gemeente

adv.