Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Dit zijn volgens jullie de lelijkste gebouwen in Breda

Door Daphne Geelink 8 november 2019

Er staan een hele hoop mooie gebouwen in Breda. Toch zijn niet alle panden die je in onze stad vindt een echte aanwinst voor het straatbeeld. Wij vroegen aan jullie waar je de lelijkste gebouwen in Breda kunt vinden en er is massaal gereageerd! Ben jij ook zo benieuwd welk gebouw op nummer één staat?

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Station van Breda

station breda straatnamen breda
Foto: indebuurt Breda

Alhoewel het station in 2015 compleet nieuw is opgeleverd, is niet iedereen blij met het aanzicht. Charlie geeft aan dat ze dit een lelijk gebouw vindt en veel anderen beamen dat. Wat vind jij? Hoort het station in dit lijstje thuis of valt dat wel mee?

Oud-Kadaster gebouw aan de Markendaalseweg

markendaalseweg wit gebouw
Foto: indebuurt Breda

Grote kans dat je dit oude gebouw aan de Markendaalseweg direct herkent. Niet te missen, hè? Een tijd geleden was er het plan om het oud-Kadaster gebouw te slopen, maar dat is vooralsnog niet gebeurd. Tussen alle nieuwbouw blijft dit toch wel het lelijke eendje van de binnenstad.

Concordia parkeergarage

concordia parkeergarage
Foto: indebuurt Breda

Je auto parkeren in het centrum van Breda? Dat kan op meerdere plekken, zo ook in de Concordiastraat. Velen van jullie zijn niet blij met de Concordia parkeergarage in de binnenstad. Richard vertelt: “Telt een parkeergarage ook? Concordia is echt achterstallig en niet bedoeld voor de auto’s van deze tijd.”

ABN Amro

Foto: indebuurt Breda

Frank geeft aan dat hij het gebouw van ABN Amro op het Chasséveld niets vindt. Remco vindt juist het andere pand van ABN Amro lelijk, aan de Heerbaan. Ben jij het hiermee eens?

Novotel

novotel
Foto: Google Street View

Het Novotel? Dat is volgens Cynthia een het lelijkste gebouw van Breda. Je vindt dit pand aan de Doctor Batenburglaan. Ondanks dat het pand misschien niet om naar huis te schrijven is, heeft het hotel vier sterren en ligt het op een rustige locatie in Breda.

Stada Stores

Stada Stores
Foto: Google Street View

Deze kennen we allemaal wel: Stada Stores met winkels als de Jumbo Foodmarkt, Blokker en Action. Toch bestaat ook dit gebouw nog niet heel lang. In maart 2013 opende Stada Stores officieel de deuren, maar volgens Loes behoort dit pand toch wel tot een van de lelijkste gebouwen van Breda.

Oude belastingkantoor

de teruggave belastingkantoor
Foto: indebuurt Breda

Het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden noemen we De Teruggave. Maarten plaatst een foto van het gebouw bij onze Facebookpost en zegt: “Iedere Bredanaar kent dit gebouw.” Corina: “Helaas wel.” Gelukkig is het pand wat opgefleurd met een schildering van Blind Walls Gallery.

Oude rechtbank

oude rechtbank
Foto: indebuurt Breda

Met stip op nummer 2: de oude rechtbank aan de Sluissingel. Monique is het hier helemaal mee eens. Sinds kort heeft Breda een nieuw gerechtsgebouw dicht bij het station. Hans vindt de nieuwe rechtbank inclusief de boom geen gezicht. Wat vind jij?

Lunet

de lunet
Foto: indebuurt Breda

Het lelijkste gebouw in Breda is volgens jullie toch wel de Lunet. Echt een pareltje is het niet, hè? Eva, Corinne en Minke weten het zeker: dit gebouw vinden ze op z’n zachtst gezegd niet mooi. Het winkelcentrum in Tuinzigt staat al tijden leeg en biedt een troosteloos aanzicht. Wat zou er volgens jou met het pand moeten gebeuren?

Lees ook:

barones

5 x gebouwen in Breda waarvan je niet weet wat er binnen gebeurt

Een neusje voor mysteries? Die hebben we wel! Zo nu en dan schrijven we over opvallende plekken en o...

Binnenkijken bij Susanne: ‘Altijd dezelfde inrichting? Het liefst verander ik continu!’

Wat doe je als je verliefd bent geworden op iemand uit de Achterhoek, terwijl je zelf in Terneuzen w...
oude rechtbank

Op deze plekken in Breda worden woningen gebouwd

Nóg steeds op zoek naar een woning in Breda? We feel ya! Het is ongelofelijk lastig om een huis te v...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.