Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze plekken in Breda herken je over een paar jaar niet meer terug (door nieuwbouw)

Door Daphne Geelink 16 juli 2020

De vraag naar woningen is groot in Breda. Daarom wordt de komende jaren flink gebouwd in de stad. Sommige plekken herken je over een paar jaar niet meer terug, omdat hier dan nieuwbouwwoningen uit de grond zijn gestampt. Kijk maar mee!

Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

Hoek Stationslaan en Terheijdenstraat

Werkzaamheden aan de Stationslaan. Foto: indebuurt Breda

Op de hoek van de Stationslaan en de Terheijdenstraat zijn bouwvakkers bijna iedere dag druk bezig. En dat is niet voor niets: hier wordt gewerkt aan bouwproject Thes. Er komen 119 woningen waarvan dertig studio’s en 89 appartementen met een parkeergarage. Daarnaast komt er een winkel van Albert Heijn in het gebouw. Tegen het spoor aan wordt een park aangelegd, net zoals bij het gerechtsgebouw. Al met al zal dit project rond december 2021 klaar zijn.

Hier zie je hoe het gebouw eruit komt te zien.

Andere hoek Stationslaan/Terheijdenstraat

Foto: indebuurt Breda

Niet ver van de vorige plek, komen ook meerdere nieuwbouwwoningen. Onder de projectnaam De Drie Hoefijzers worden 270 nieuwbouwwoningen en appartementen ontwikkeld. Aan de westkant, tegenover De Faam en op de plek van de foto, komt een karakteristiek appartementencomplex. Hier vind je binnenkort 56 koopappartementen en 68 appartementen in de vrije sector. Onder het gebouw komt een parkeergelegenheid.

Hier zie je hoe het gebouw eruit komt te zien.

Backer&Rueb-gebied

Foto: Janine Klappert

Op het voormalige fabrieksterrein van Backer & Rueb komt een nieuwe stadsbuurt. Inmiddels heeft ontwikkelaar Amvest in overleg met de gemeente een ontwerp gemaakt voor dit gebied in de zogenoemde CrossMark. Er komen 450 nieuwe woningen en er is ruimte voor bedrijvigheid. De Belcrumkade krijgt een ruime kade met terrassen en er komt een park aan de Mark. Ook de fabriekshallen krijgen een bestemming: één wordt gebruikt als publieke passage die geschikt is voor exposities en bijeenkomsten.

Hier lees je meer over dit project.

Blauwe Kei

Foto: Google Street View

Op de foto zien we het voormalig politiebureau aan de Blauwe Kei, op de kruising met Groene Woud. Het oude gebouw is inmiddels gesloopt en biedt ruimte voor 11 nieuwe stadswoningen met een woonoppervlakte tussen 117 en 148 vierkante meter. De verkoop startte begin dit jaar, maar inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Hier zie je hoe de woningen eruit komen te zien.

Nieuw Mertersem

Foto: indebuurt Breda

Aan de Laan van Mertersem, schuin achter het Dr. Struyckenplein, komen verschillende stadswoningen met drie tot vier slaapkamers én een tuin. Deze vallen onder project Nieuw Mertersem. De bouw begint in september 2020 en er zijn nog een paar woningen beschikbaar.

Hier zie je hoe de woningen eruit komen te zien.

Lees ook:

nieuwe mark

5 x deze plannen maken Breda de komende jaren nog een stukje mooier

Breda is continu in beweging. Het ene jaar wordt er een prachtig nieuwbouwcomplex uit de grond gesta...

Wereldberoemd in Breda: 7 x deze Bredase ondernemers ken je vast wel

De Parel van het Zuiden heeft veel prachtige zaken die al een hele tijd bestaan. Het gezicht achter ...
markdal campings breda

Dagje weg: 6 x de mooiste fietsroutes in en rondom Breda

Zin om eropuit te gaan vandaag? Als je zin hebt om een rondje te fietsen, hebben we een fijn lijstje...
Pagina 1/5
⟵ swipe swipe ⟶

adv.