Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zo zie je dat het Coming Out Day 2019 is in Breda

Door Daphne Geelink 11 oktober 2019

Het is vandaag Coming Out Day en dat betekent dat er extra aandacht wordt besteed aan de sociale acceptatie van LHBTI’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, trans- en intersekse personen). Ook in Breda wordt stilgestaan bij deze dag en wij vertellen je hoe.

De gemeente laat weten dat in Breda iedereen welkom is en mag zijn wie die wil zijn. Het hele jaar door. Stichting Bo Breda organiseert samen met COC en Young Pride diverse activiteiten om in gesprek te komen met inwoners van bezoekers van onze stad. Zo hopen ze de acceptatie van LHBTI’ers te vergroten. Miriam Haagh, wethouder gezondheid, laat weten: “Ik kijk uit naar de dag waarop het niet meer nodig is om extra aandacht te vragen voor dit onderwerp. Dat iedereen gewoon zichzelf kan zijn, op wie je ook verliefd bent, van wie je houdt of wie je ook wil zijn.”

Dit zie je in de stad

In Park Valkenberg staan kasten in de kleuren van de regenboog waarin je meer te weten komt over verschillende thema’s op het gebied van seksualiteit. Op de toegangswegen richting het centrum staan vrijwilligers die graag met je in gesprek gaan en in horecazaken draagt het personeel een button. De gemeente laat weten het belangrijk te vinden dat iedereen zichzelf kan zijn en daarom hangt op het stadskantoor en stadhuis een regenboogvlag.

Lees ook:

Herfstvakantie! 5 x leuke tips voor kids van Chassé Theater

Voelt het alsof de zomervakantie vorige week pas voorbij was of is het wat jou betreft hoog tijd dat...
haven pinskteren breda

Hoera! Breda wint een Europese prijs voor de toegankelijkheid van de stad

Breda sleepte woensdagavond een hele mooi prijs binnen: de European Smart Tourism Award in Accessibi...
breda grote kerk singels kma bootje huren breda

Maak je borst maar nat: 5 x grote veranderingen in Breda

Oh, wat gebeurt er toch altijd veel in Breda! Maak je borst maar nat, want er gaan flink wat verande...

adv.