Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bramen uit het Mastbos eten: boswachter Floris vertelt of dat een goed idee is

Door Daphne Geelink 13 september 2020

Het Mastbos is de perfecte plek om even tot rust te komen. Er is veel groen, je vindt er fijne wateren en er leven een hoop dieren. Wie regelmatig door het groene gebied wandelt, weet ook dat er genoeg bramenstruiken zijn. Hoe zit dat eigenlijk: kun je de bramen uit het Mastbos eten?

Voor het antwoord kloppen we aan bij boswachter Floris. Hij vertelt dat de bramen uit het bos eetbaar zijn, maar dat je met twee dingen rekening moet houden. “De bramen groeien in de natuur, waar zowel wilde dieren als honden hun behoefte doen. Het is dus onverstandig om laaghangende bramen langs drukke paden te plukken.”

Bramen plukken?

Het tweede waar je rekening mee moet houden is de hoeveelheid bramen die je plukt. “Heel officieel is het verboden om bramen te plukken, volgens de letter van de wet is dit zelfs stroperij. Staatsbosbeheer gedoogt het wildplukken van bramen voor eigen gebruik. Je mag ongeveer een champignonbakje vol plukken. Op deze manier blijft er voor iedereen genoeg over. Het plukken van grotere hoeveelheden is niet toegestaan”, aldus Floris. Hier lees je meer over het plukken van bramen in het Mastbos.

Conclusie

Het is duidelijk: je kunt de bramen in de Bredase natuur eten, maar je moet wél oppassen waar je ze plukt. Sowieso is het verstandig om het fruit dat je plukt goed te wassen. Daarnaast moet je rekening houden met de hoeveelheid die je mee naar huis neemt voordat je een boete aan je broek hebt hangen.

Lees ook:

mastbos breda stippen tekens

Bredaas mysterie: dit betekenen de stippen en tekens op de bomen in het Mastbos

Nu de zon zich vaker laat zien, zoeken Bredanaars regelmatig het Mastbos op. Het is de plek om een h...
eten mastbos

5 x een hapje eten of drinken in het Mastbos

Het o zo mooie Mastbos is heerlijk om een ellenlange wandeling te maken. Al even met de benenwagen o...
mastbos

Mag dat: je hond los laten lopen in het Mastbos?

Op de dagen dat het even niet regent, is het heerlijk om een wandeling in het bos te maken. Heb je e...

adv.