Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Belangrijk: dit betekenen die witte ribbels op de stoep

Door Jennifer da Graça 15 augustus 2019

Tja, de een zal dit artikel met frustratie hebben aangeklikt, want ‘Dat weten we toch al lang.’ Maar wat denk je van de frustratie van blinden en slechtzienden wanneer er weer eens een fiets of scooter (verkeerd) geparkeerd staat op ‘hun’ lijnen? Speciaal voor de mensen die het even zijn vergeten: de regels van de geleidelijnen.

Op veel plekken in Breda, maar vooral bij haltes van het openbaar vervoer en de stations liggen ze: de tegels met de witte ribbels. Die liggen er niet voor de sier en het is ook niet omdat de ‘normale’ tegels op waren: het zijn lijnen die van grote betekenis zijn voor mensen met een visuele beperking.

Taststok

Mensen die niet goed kunnen zien volgen de lijnen op straat met hun taststok en voeten. Jammer genoeg weet niet iedereen dit, waardoor het (te) vaak voorkomt dat er fietsen, scooters of zelfs huisvuil op wordt gedumpt. Dat is voor iemand die gewoon van A naar B wil lopen natuurlijk lastig, maar ook gevaarlijk.

Foto: indebuurt Breda

Houd de lijn vrij

Het lijkt zo simpel, maar blijkbaar weten veel mensen niet waar de lijnen voor dienen. De belangrijkste regel die je moet onthouden is dus: houd de lijn vrij. Kortom; zie je iets staan op een witte lijn wat er niet hoort, haal het dan weg (of bel de gemeente in het geval van iets groots).

Lees ook:

Van A naar Beter! Hier in Breda zijn op dit moment grote wegwerkzaamheden

De gemeente ziet de zomervakantie als het uitgelezen moment om wat belangrijke wegen in de stad goed...

Primarkt? EDAH? Hier haalden jullie vroeger de boodschappen in Breda

Ken je de EDAH nog? Super de Boer? De Gruyter misschien? Of de Primarkt? Supermarkten komen en super...

Melanie en Hans verhuisden voor de liefde naar Breda: ‘Ik wist dat ik met haar ging trouwen’

In Breda geboren en getogen? Blijven hangen na je studie? Of is er toch een andere reden dat je in d...

 

Meer over

Gemeente

adv.