Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

En toen moest het vuur uit: even niet barbecueën in Park Valkenberg

Door Daphne Geelink 2 juni 2020

De Bredase horeca is open en dat mag ik als redacteur natuurlijk niet missen. Genietend van de zon loop ik naar de binnenstad via Park Valkenberg. Daar ga ik straks lekker barbecueën, dacht ik nog. 

Tijdens de wandeling door de binnenstad met mijn partner in crime Jennifer maken we foto’s, schieten we video’s en kijken we hoe het eraan toe gaat op de Bredase terrassen. Al snel hebben we voldoende content verzameld. Tijd om naar huis te gaan! Fijn, want nu heb ik genoeg tijd om die geitenkaassalade in elkaar te flansen en de gemarineerde garnalen op een satéprikker te rijgen. Hebben we alles? Check, check, dubbel check. Mijn vriend en ik zijn klaar voor de eerste barbecue van het jaar.

Park Valkenberg als tuin

Heerlijk zo’n appartement midden in het centrum, maar stiekem wordt een balkon of tuin weleens gemist. Gelukkig is Park Valkenberg om de hoek en mag je hier (normaal gesproken) barbecueën. De kolen beginnen heet te worden en de speklapjes staan te popelen om op het rooster plaats te nemen. We zijn niet de enigen die de barbecue hebben aangestoken. Om ons heen zijn meerdere groepen met hetzelfde legendarische plan.

Bredase handhaving

Iets verderop zien we de Bredase handhaving naar andere mensen lopen, het gezelschap lijkt hun vuur te doven. Het mag toch gewoon? We hebben hier een artikel over gepubliceerd. Toch? Ik begin te twijfelen. De boa’s slaan ons niet over en vertellen dat het met deze droogte niet is toegestaan om te barbecueën. De beste man vraagt ons om het vuur uit te maken. Logisch eigenlijk, maar niet iets waar je meteen bij nadenkt. We knikken braaf en leggen de deksel op de barbecue. Dat was ‘m dan. Jammer, maar gelukkig zaten we al vol van al dat stokbrood met smeersels 😉

De gemeente reageert

We besluiten om verhaal te halen bij de gemeente zodat onze lezers in het vervolg voorbereid zijn. Een woordvoerster zegt dat barbecueën in het park inderdaad normaal gesproken toegestaan is in Breda. Echter was het op maandag 1 juni druk en in combinatie met de grote droogte, vond de gemeente het niet veilig om mensen te laten barbecueën.

“Daarom is besloten om de bezoekers te vragen om hun barbecue uit te maken”, laat de woordvoerster weten. “Ook de komende dagen met de aanhoudende droogte zullen we mensen vragen niet te barbecueën in het park.” Verder laat de gemeente weten dat iedere week de staat van het park wordt bekeken om te besluiten of een barbecue wenselijk of niet is. Onze tip: zoek vrienden met een grote tuin waar je afstand kunt houden en steek daar de barbecue aan.

Lees ook:

Terras in Breda open: dit zijn de regels als je met een vriend(in) gaat borrelen

De eerste drankjes en bitterballen zijn geserveerd. Nu de horeca in Breda weer open is, gaan veel Br...

Dit zijn de leukste activiteiten vanuit de auto in omgeving Breda

Zoveel mogelijk thuisblijven en afstand van elkaar houden; dit zijn inmiddels heel bekende woorden. ...

5 x Bredanaars met ontiegelijk veel volgers op Instagram

We kunnen uren door de Instagramaccounts van deze Bredanaars scrollen. Wij zijn niet de enigen, want...

adv.