Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Auto’s te gast: de Haagdijk wordt een fietsstraat

Door Daphne Geelink 1 juni 2020

Voor de coronacrisis reden dagelijks gemiddeld 2700 fietsers en 2200 auto’s over de Haagdijk. Er kwamen dus een stuk meer stalen rosjes dan bolides door deze straat in het centrum. Dit is een van de redenen waarom de gemeente heeft besloten om er een fietsstraat van te maken. 

Het fenomeen fietsstraat zal steeds vaker worden toegepast in Breda. Hierdoor krijgen fietsers meer ruimte, laat de gemeente weten. Het ontwerp focust zich op fietsers en minder op automobilisten, zonder de laatste groep helemaal uit te sluiten. Je kunt straks nog gewoon met je auto over de Haagdijk rijden, als je maar onthoud dat je te gast bent.

Wat gaat er gebeuren?

De Haagdijk krijgt nieuwe bestrating. Dat houdt in dat onder meer de middenstrook beter en hoger wordt. Daardoor zijn de rijrichtingen voor fietsers duidelijker en lijkt de straat wat smaller. Dit moet ervoor zorgen dat automobilisten de snelheid verminderen. De huidige fietsstrook aan de kant van de Albert Heijn komt te vervallen. Verder komen er vier drempels dicht bij de Dieststraat/Rozemarijnstraat, nummer 85 – 85a, de Pelmolenstraat en ter hoogte van nummer 239a.

Planning

Het plan is om rond september/oktober te starten met de werkzaamheden. Als alles volgens de planning verloopt, is de straat voor 15 november klaar. Op dit moment kunnen inwoners uit Breda reageren op het voorlopig ontwerp via PlanBreda.

Lees ook:

Mag dat: fietsen over het middenstuk van de Willemstraat?

De Willemstraat werd in 2017 nog uitgeroepen tot de beste openbare ruimte van Nederland. Het is een ...

Nieuwe kledingzaak aan de Nieuwe Ginnekenstraat: dit kun je verwachten

De horeca mag dan dicht zijn, winkels zijn tot nu toe opengebleven. Dat betekent dat geplande openin...

Indruk maken op verjaardagen? 5 x grappige weetjes over Breda

De echte Bredanaar wil alles van de stad weten: van de geschiedenis tot de leukste horecatenten in d...

Meer over

Gemeente

adv.