Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x (her)ontdek Breda! Plan een dagje uit in eigen stad

Door Rosalie Joosen 4 september 2020

Door de coronacrisis blijven veel Nederlanders in eigen land. Zo heeft Breda ook veel dagjesmensen mogen ontvangen. Super! Maar wat ga je nu als Bredanaar zelf doen in je stad? Speciaal voor jullie hebben we een lijstje samengesteld zodat je je eigen stad kan (her)ontdekken, op een verantwoorde manier. Wij geven je de beste tips!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Ga toch fietsen!

Fietsers aan de Terheijdenseweg. Foto: indebuurt Breda

Een ecologische, maar ook mooie manier om Breda te verkennen is natuurlijk op de fiets. Er zijn veel fietsverhuurbedrijven actief in Breda, en ook de OV-fiets kan je altijd reserveren. Ga eropuit en ontdek een van de mooie natuurgebieden van Breda. Wil je écht een leuke route? Dan raden we je aan om eens een fietstour te boeken bij SeeBreda. Zij organiseren mooie fietstours met een achterliggend verhaal. 

Blind Walls Gallery

Foto: indebuurt Breda

Hét openluchtmuseum waar we als inwoners van Breda trots op mogen zijn. Internationale kunstenaars werken hier aan een collectie muurschilderingen geïnspireerd op het verleden, het heden en de toekomst van Breda. In de binnenstad ben je vast weleens een van de vele Blind Walls tegengekomen. Wat dacht je van een route? Ga naar de Blind Walls Gallery webapp voor veel meer verborgen pareltjes, routes en de verhalen achter de schilderingen! 

Voetjes in het gras en picknicken maar

Foto: Janine Klappert

Naast het welbekende Park Valkenberg heeft Breda ook veel verborgen natuurpareltjes. Wat dacht je van een picknick in het Mastbos? Zo kom je helemaal tot rust! Zelf samengesteld of afgehaald bij een van de vele afhaalmogelijkheden van restaurants in Breda. Zo steun je Bredase horeca en kan je in alle rust genieten van jouw favoriete gerecht. 

Bootje varen

Foto: indebuurt Breda

Breda bekijken vanaf het water? Wat dacht je van een vaarroute van Bootje Varen Breda? Ze bieden tal van vaarroutes aan die je zelfstandig, met een gids of met een groep kan boeken. Eerder schreven we een artikel met bedrijven waar je nog meer een bootje kunt huren. Tip van de redactie: ga met een privégids op pad en waan je in de eeuwenoude verhalen die de singels met zich mee brengen.

Breda op de buis

frank lammers
Foto: ANP

Regenachtige dag? Ook die hebben we veel gehad deze zomer, en komen er vast nog veel aan. Wat ga je doen als je niet naar buiten kan? Dan haal je Breda toch naar binnen! Er zijn veel series en films (deels) opgenomen in Breda. Vanaf 6 september komt er iedere week een aflevering van Undercover op Netflix. Hier zijn stukjes van opgenomen in Breda. Herken jij de Bredase straatjes?

Heb jij een toevoeging?

Breda kent veel verborgen pareltjes. Ken jij nog een bijzondere plek? Laat het ons weten! We zijn altijd op zoek naar toevoegingen! Laat het ons weten via een mailtje! Dit kan naar [email protected]. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:

Bootje Varen Breda dagje weg

Dagje weg: 7 x zo ontdek je Breda als een toerist

Denk jij dat je de stad waar je al jaren woont of misschien zelfs bent opgegroeid goed kent? Heb jij...
laarzenpad breda

3 x wandelingen in Breda met een vleugje buitenland

Voor een mooie wandeling met een beetje buitenlandgevoel hoef je Breda helemaal niet uit. Deze drie ...
markdal campings breda

Dagje weg: 6 x de mooiste fietsroutes in en rondom Breda

Zin om eropuit te gaan vandaag? Als je zin hebt om een rondje te fietsen, hebben we een fijn lijstje...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.