Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wij gingen koekhappen bij De Koekfabriek op de Ginnekenmarkt

Door Laura van Etten-Elting 2 augustus 2017

Sinds een paar weken geopend op de Ginnekenmarkt: de Koekfabriek. Een bakkerij met een social doelstelling: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een leuke baan of leerzame werkplek bieden. Wij waren benieuwd naar dit bijzondere concept en gingen er langs om een koekje te happen. 

De Koekfabriek Breda

We lopen De Koekfabriek binnen en worden direct hartelijk begroet door bedrijfsleidster Pam Brinkman. De zaak ziet er gezellig en licht uit, veel hout en natuurlijk koekjes in overvloed. In het midden een grote open keuken waar de koekenbakkers hun werk kunnen doen. We lopen samen met Pam langs de keuken naar achter en stappen een prachtig knus tuintje in. Dat hadden we niet verwacht!

De Koekfabriek Breda
Een heerlijk stukje rust in de ‘geheime’ stadstuin van de Koekfabriek

Dat is andere koek

Pam vertelt enthousiast over de bakkerij. De koekjes van de Koekfabriek zijn niet alleen ambachtelijk, vers en overheerlijk, ze worden ook nog eens gemaakt door hele bijzondere koekenbakkers. In de bakkerij zijn het mensen met een verstandelijke beperking die de koek bakken. “Voor de één biedt de Koekfabriek een zinvolle dagbesteding. Voor de ander een leerwerk traject die zijn of haar kansen op de arbeidsmarkt vergoot. En sommigen vinden bij de Koekfabriek een betaalde baan. Want in de Koekfabriek kijken we graag naar wat iemand wél kan.”

De Koekfabriek Breda

Naast  het realiseren van een mooie werk- en leerplek voor de koekenbakkers heeft de Koekfabriek nog meer mooie initiatieven. Veel van wat je in de Koekfabriek ziet staan is gemaakt in een sociale werkplaats en ook aan duurzaamheid wordt gedacht. Een leuk voorbeeld daarvan is het koekje ‘Dondersteentje’, dat gemaakt is van overgebleven koekkruimels van de gebakken koekjes.

De Koekfabriek Breda
Kies zelf welke koekjes je meeneemt voor in je koektrommel!

Via CrowdAboutNow startte de Koekfabriek een crowdfunding om deze vestiging in Breda mogelijk te maken. En met succes, ruim 30,000 euro is er opgehaald! Er zijn dus meer mensen enthousiast over dit mooie initiatief. En wij trouwens ook. Helemaal na het proeven van de koekjes!  Onze favoriet: Chocolate Chip natuurlijk.

De officiële opening vindt plaats tijdens Bruisend Ginneken, maar natuurlijk ben je nu ook al welkom om koek te happen.

 

Een heerlijk stukje rust in de 'geheime' stadstuin van de Koekfabriek
Een heerlijk stukje rust in de 'geheime' stadstuin van de Koekfabriek

 


Meer over De Koekfabriek Breda ontdekken?

De Koekfabriek Breda bakkers

Gesloten08:30 - 17:00

Ginnekenmarkt 4, Breda

Bekijk meer:bakkers

adv.