Breda

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toppers! 7 x waarom de Bredase horeca fantastisch is

Door Jennifer da Graça 14 januari 2021

We moeten het al een tijdje zonder bezoekjes aan alle leuke kroegen, lunchcafés en restaurants doen in Breda. Helaas blijft het voorlopig nog onduidelijk wanneer we weer fysiek op bezoek mogen bij onze fantastische horeca. Tot die tijd moeten we het doen met to go, maaltijden thuisbezorgen én een heleboel liefde op afstand. Van dat laatste stoppen we een flinke portie in dit lijstje. Dit is waarom de Bredase horeca fantastisch is:

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Omdat Breda voor ieder wat wils heeft

Foto: indebuurt Breda

Van vegan lunchbar tot Argentijns vleesrestaurant en van hippe cocktailbar tot knusse bruine kroeg: Delft heeft het allemaal. Of je nu zin hebt in een avondje Guiness drinken bij O’Mearas, steevast meedoet aan Speciaalbieravond op maandag bij Dependance of het liefst op chic dineert bij Restaurant Wolfslaar: Breda is de plek waar je moet zijn.

Omdat we overheerlijk bij ze kunnen eten, zelfs tijdens de lockdown

Foto: indebuurt Breda

Een avondje uit eten was in ‘normale’ tijden altijd een feest. Maar hoe mooi is het dat de Bredase chefs ook onder hele andere omstandigheden een supermaaltje voor je kunnen maken? Al maanden wordt er gretig besteld bij de Bredase horeca, en dat is natuurlijk niet voor niets. Chapeau voor de Bredase koks!

Omdat onze horecaondernemers supercreatief zijn

Foto: Janine Klappert

Voor (horeca)ondernemers was 2020 een jaar vol tegenslagen. Maar veel Bredase horecaondernemers gingen (en gaan) dus écht niet bij de pakken neer zitten. Er werd van alles bedacht: De Colonie opende De Soepermarkt, De Nassau en De Botanist werden een kerst(truien)winkel en In Kannen & Kruiken verkocht wraps. Ook Colin’s opende een tijdelijke winkel, vier Bredase studenten begonnen een stoofpotbezorgdienst en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zelfs met kerst kookten ze de sterren van de hemel

Foto: Girasole by Luca’s Kitchen

Zelfs met kerst middenin een lockdown kookten veel restaurants de sterren van de hemel, zodat wij achterover konden leunen. Restaurant Zuyd had Zuyd voor Thuys: een menu om je vingers bij af te likken. Girasole bezorgde een heerlijk vlees- of vismenu thuis bij Bredanaars en Oase ging voor de complete Oase Kerst Beleving met wel vijf gangen. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te noemen, veel Bredanaars hebben hun buikje rond gegeten dankzij de Bredase toppers.

Omdat ze zelfs in lastige tijden voor een ander klaarstaan

Al was het de afgelopen periode lastig, toch blijven veel ondernemers zich inzetten voor een ander. Zo zette In Kannen & Kruiken zich in voor de Voedselbank. Hoe mooi is dat!

Omdat we heel veel leuke herinneringen hebben aan ouderwetse uitgaansavondjes

klapcot
Foto: Stadsarchief Breda | BN DeStem, Johan van Gurp

Of je nu 20 of 60 jaar oud bent: waarschijnlijk heb je leuke herinneringen aan avondjes uit in Breda. Vroeger was dat misschien biertjes drinken bij ’t Klapcot, of dansen tot in de late uurtjes bij Peddels en Proost, als je iets jonger bent. Ook straks (als alles weer open mag!) zijn er nog genoeg leuke plekken om nieuwe, leuke herinneringen op te bouwen. Of het nu een legendarisch feestje bij STRND is, of een avondje speciaalbier drinken  bij Dependance. Dankzij die toppers van ondernemers, hebben we straks als we héél oud zijn, een legio aan toffe terugblikmomenten.

Omdat je je overal in Breda thuis voelt

Ibrahim achter zijn houtskoolbarbecue. Foto: indebuurt Breda

Noem het bourgondisch of Brabantse gastvrijheid: bij iedere horecazaak in Breda zet het personeel alles op alles om jou thuis te laten voelen. Of je nu enorm picky bent als het om eten gaat of je de muziek te hard vindt staan: onze Bredase horecatoppers regelen het voor je. Wat zou het weer fijn zijn als we écht aan kunnen schuiven bij onze favoriete restaurants!

Lees ook:

Havermarkt afhalen bezorgen breda

Meeblèren bij Ameezing en meer: 7 x dit missen we aan uitgaan in Breda

Het lijkt al een eeuwigheid geleden dat we stonden te springen in Bruxelles, een biertje dronken bij...
de toren havermarkt

7 x uitgaansgelegenheden waarvan je bijna vergeten bent dat ze in Breda zaten

De Havermarkt, de Grote Markt of de Haven: het zijn allemaal plekken waar we normaliter graag een bi...
soepbar piek

Welkom! Deze 15 horecazaken kwamen in 2020 naar Breda

Ondanks de coronacrisis mocht Breda in 2020 allerlei nieuwe horecazaken verwelkomen. Deze bedrijven ...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Eten & drinken

adv.